Kurtarma botunda yağcı olarak görev alan Turgay Sarıboğa için Ortaçeşme Merkez Camii’nde cenaze namazı kılındı. Namaza, Sarıboğa’nın babası Mustafa, kardeşi Murat, yakınları, arkadaşları, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’nden mesai arkadaşları ile kazadan kurtulan Ahmet Kasarcı katıldı.


İkindi namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından, Turgay Sarıboğa’nın Türk Bayrağı’na sarılı tabutu, eller üzerinde taşınarak cenaze arabasına konuldu. Turgay Sarıboğa, Gazi Yunus Mezarlığı’nda toprağa verildi.


Cenaze namazı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahmet Kasarcı, kötü hava koşullarına rağmen denize neden açıldıklarıyla ilgili soruya “Cemil Kaptan, inisiyatifini kullanarak çıktıysa, biz de gittik onla. Sonuçta biz can kurtarma amaçlı gidiyoruz, öncelikle onu düşündük. Ama sonuçlar bunu doğurdu” diye cevap verdi.


Kasarcı, "Evden mi çağırıldınız?" sorusuna ise “Hayır ben vardiyadaydım zaten. Evden falan çağrılmadım” diye karşılık verdi. Ahmet Kasarcı, basında yer alan “Can yelekleri yoktu” tarzındaki haberlerle ilgili soruyu da “Eğer can yeleğim olmasaydı burada olamazdım” diyerek cevaplandırdı.