Domaniç İlçesi'nde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle 1500 Metre Liselerarası 'Gençlik Koşusu' düzenlendi. Kız öğrencilerde birinciliği Selcan Emine Çetin, 2'inciliği Hanife Er ile 3'üncülüğü de Şeyma Bilge elde etti. Yarışmanın ödül töreni 19 Mayıs 2012 tarihinde kutlamaların yapıldığı Domaniç Belediyesi'nin önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Yarışmada 3'üncülüğü elde eden Domaniç İmam Hatip Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi Şeyma Bilge tören yerine türbanlı olarak katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ali Kardeş, öğrencinin türbanlı olmasının sıkıntı yaratabileceği endişesiyle Şeyma Bilge'den türbanını çıkartıp madalyasını almasını ya da bir arkadaşının kendisi yerine madalyayı almasını söyledi. Türbanını çıkarmayan Şeyma'nın madalyasını kendisine verilmek üzere bir arkadaşı aldı.

Törenin ardından olayı duyan Domaniç Kaymakamı Mehmet Boztepe, Şeyma'ya "Ödülünü ister Pazartesi günü Kaymakamlıkta düzenleyeceğimiz törende al ya da okulunda tören düzenleyelim" dedi. Şeyma Bilge madalyasının okulda arkadaşlarının da izleyeceği törende almak istediğini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ali Kardeş de Şeyma Bilge'ye türbanlı olmasından dolayı sıkıntı yaşanabileceği endişesiyle madalyasını tören yerinde kendisine vermemekle hata yaptıklarını söyleyerek özür diledi.

Domaniç İmam Hatip Lisesi'nde bugün Şeyma Bilge'ye madalyasını vermek için tören düzenlendi. Törene İlçe Kaymakamı Mehmet Boztepe, Belediye Başkanı Yakup Yardımcı ile ilçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ali Kardeş katıldı. Kaymakam Mehmet Boztepe, üçüncülük madalyasını verdiği Şeyma Bilge'yi kutlayarak başarılarının devamını diledi.

EK(EK/SSA)