Adıyaman Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Mansur Yardımcı Stadyumunda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde bu yıl mezun olan 4 bin 875 öğrenciye diplomaları verildi. Düzenlenen geceye Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Adıyaman Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü yaptığı törende konuşan Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Üniversitesi'nin her alanda hızlı gelişim sergilediğini söyledi. Üniversitenin açtığı fakülte ve bölümleriyle, her geçen gün biraz daha artan akademik ve idari personel kadrosuyla, 13 bin 500'ü aşan öğrenci mevcuduyla bu bölgenin yükselen bir değeri olduğunu belirten Vali Sodan, "Adıyaman Üniversitesi bu gelişme temposuyla inanıyorum ki, bu şehrin kültür ve sanat yaşantısına olumlu katkılar yaptığı kadar, Adıyaman sanayisinin, turizminin ve ekonomisinin gelişimine de büyük katkılar sağlayacaktır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise, mezun olan öğrencilere başarılar dileyerek, "Adıyaman Üniversitesinde gösterdiğiniz başarıyı ümit ediyorum ki bundan sonraki hayatınızda da göstereceksiniz. Burada kazandığınız bilgi, beceri ve donanım yolunuzu aydınlatacaktır. Yeter ki doğru bir hedefiniz ve ona ulaşmak için hayalleriniz olsun" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Fen Edebiyat Fakültesi ve üniversite birincisi Hacer Şancı ile diğer fakülte ve yüksekokul birincileri yaş kütüğüne plaket çaktı.

ALBAY, TÜRBANLI ÖĞRENCİYE DİPLOMASINI VERDİ

Gecede, bölümlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere diplomaları protokol üyeleri tarafından verildi. Törende, bölümünü birincilikle tamamlayan ve türbanının üzerine kep takan kız öğrenciye diploması İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın tarafından verildi. Albay Yusuf Yalçın, diplomasını verdiği türbanlı öğrenciyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Rektör Talha Gönüllü ile Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın diplomasını verdiği bölüm birincileri de türbanlı kız öğrencilerdi.

Adıyaman Üniversitesi'nin mezuniyet gecesi kep atma töreni, havai fişek gösterisi ve sanatçı Kadir Hanbay konseri ile sona erdi.