TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplanan 9'uncu Dönem Öğrenci Meclisi'nde  Van'dan giden öğrenci temsilcisi Hacer Eşut türbanıyla yemin etti. Bugün Van'a dönen Van Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencisi Eşut, çok mutlu olduğunu söyledi. Öğrenci arkadaşlarının sadece türbanlı olduğu için değil depremi yaşayan Van'dan gittiği ve kardeşlik mesajları verdiği için ayakta alkışladıklarını söyledi. TBMM'de türbanla yemin etmenin güzel bir duygu olduğunu belirten Eşut, şöyle dedi:

"Medyada alkışların sadece türbana yapıldığı gibi gösterildi. Böyle değildi. Türban dışında Vanlı olduğumuz için depremzede olduğumuz için bizi alkışlayıp destek verdiler. Medyanın haberi verme biçimi bizi rahatsız etti. Türbanlı olarak Meclis'e gittik. Bize türbanımızla girmemizde bir sakınca olmadığını söylediler. Türbanı çıkarmamız için de  baskı olmadı. Ben inancım gereği türban takıyorum. Okulda da türbanımı çıkarmıyorum. Başka bir nedeni yok ve insanlar bunun altında başka nedenler aramasın. Demokratik bir ülkede Türkiye'de yaşadığımız göstermek istedim. Türbanla gidip orada yemin etmek bir demokrasi. En azından bunu gösterebildik. Yemin töreninde kardeşlik mesajları verdim. Kardeş olduğumuzu ve ayrılmayacağımızı ilettim. Mutluyum."

İmam olan baba Kemal Eşut, kızıyla gurur duyduğunu belirterek, ekranda kızını görünce çok duyugulandığını söyledi. Hacer Eşut ile birlikte Ankara'ya giden öğretmeni Seher Ulaş ise öğrencisinin sınıfta da başörtülü olduğunu söyledi.



OB(FE/İD)