Olay bugün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Nail ve İsmail Karabulut’a ait 'Didim Mavisi' adlı günü birlik tur teknesi Sarımsaklı’dan hareket ettikten sonra öğle yemeği molası için Badavut mevkiindeki Kleopatra Plajı açıklarına demirledi. Burada yemek için hazırlıklar yapıldığı sırada, mutfak tüpünden yangın çıktı. Tekne mürettebatı yangına müdahale etmeye çalışırken, yolcular can yeleklerini giyerek denize atladı ve 100 metre ilerideki plaja çıktı.

Olay yerine gelen Küçükkuyu Belediyesi’ne ait itfaiye aracı, tekne açıkta demirlediği için etkisiz kaldı ve tekne alev alev yandı. Şans eseri can kaybı ve yaralanan kimse olmazken, tekne turuna katılanlar arasında bulunan yabancıların pasaportları dahil yolcuların eşyası yandı.

Küçükköy Belediye Başkanı CHP’li Mesut Ergin ile Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Teknede bulunanların tamamının sağ salim karaya çıkartıldığını belirten Kaymakam Nalbant, “Günübirlik tur teknesi 60-65 yolcusuyla adalar turu için yola çıkmış. Öğle yemeği için demirlediği sırada mutfak tüpünden çıkan kıvılcımlar nedeniyle yangın başlamış. Maalesef teknenin tamamı yandı” dedi.