İzmirli tur firması Holiday Center'dan yurtdışı tatili satın alan 650 kişi, Kurban Bayramı öncesi 'iflas' kararıyla mağdur oldu. Bazı müşteriler cep telefonlarına ulaşan kısa mesajlarla hayal kırıklığı yaşarken, bazıları ise havaalanına gittiklerinde gerçeği anladı. Havaalanında tur yetkilisi göremediği için Swissotel’in karşısındaki ofise koşan vatandaşlar, sigorta şirketlerine yönlendirildi. Başta Avrupa’nın çeşitli merkezleri olmak üzere tatili yurtdışında değerlendirmek için 400 ile 2 bin Euro arasında ödeme yapan tur yolcuları bu duruma kızarken, pek çok kişi de yasal işlem başlatacağını dile getirdi.

“BU ADAM DÜZENEK KURMUŞ”

Mağdurlardan İlkay Küçük, “Biz Amsterdam’a gidecektik. Ücretleri nakit ödedik. Dört gün kala şirketin battığına dair dört tane arka arkaya mesaj geldi. Tasfiye edildiğini yazıyor. Sabah gözümüzü burada açtık. Muhatap bulamıyoruz, herkes başka bir yere yönlendiriyor. Bu adam düzenek kurmuş. Bize sigorta şirketleriyle muhatap olun diyor. Mahkemeyi ara, hakkını ara. Bu direkt düzenlenmiş bir şey” dedi.

Bu arada gelişmeleri takip eden basın mensupları da zaman zaman şirket yetkililerinin müdahalesiyle karşılaştı.

Öte yandan Aydan Kocaman’ın sahip olduğu Holiday Center’ın müşterileriyle olan bu sorunlar konusunda şirket yetkililerinin muhatap olmayacağı, işlemleri Avukat Tarcan Ülük’ün yürüteceği öğrenildi.



EA(İÖ/AAA)