Kaza, Söke Bodrum karayolu Sarıkemer Mevkii’nde bugün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. Muğla’nın Bodrum İlçesi’nden aldığı Macaristan uyruklu turistleri, Aydın’ın Söke İlçesi’ne götüren 34 FE 3686 plakalı tur otobüsü, karşı yönden gelen ve iddiaya göre şerit ihlali yapan Gültekin Gürel yönetimindeki 34 GG 930 plakalı Mercedes marka otomobille çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle otomobil hurdaya dönerken kontrolden çıkan tur otobüsü, savrulup yol kenarındaki sazlığa devrildi. Kazayı görenler durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi.

Olay yerine gelen jandarma, otomobilde bulunan Gültekin Gürel ile eşi Güngör Gürel’in, araç içinde sıkıştıklarını fark edip itfaiyeden yardım istedi. Savaş alanına dönen kaza yerine gelen itfaiye ekipleri, yaşlı çifti otomobilden çıkartmak için çalışma başlatırken, bölgeye sevk edilen çok sayıda jandarma ve sağlık görevlisi de devrilen tur otobüsündeki yaralıları dışarı çıkarttı. Ambulanslara konulan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Söke Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Macaristan uyruklu turistlerden 10’u daha sonra ambulanslarla Kuşadası Universal Hastanesi’ne sevk edildi.

CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI’NIN ANNE VE BABASI YARALANDI

Tatil yolunda geçirdikleri tarafik kazasında yaralanan Gültekin Gürel ile eşi Güngör Gürel’in Cumhurbaşkanı Abdüllah Gül’ün Başdanışmanları’ndan Zeynep Damla Gürel’in anne ve babası olduğu öğrenildi. Yaşlı çiftin, Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edileceği bunun için de ambulans helikopter beklendiği bildirildi.

Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.


MS(İÖ/AAA)(FOTOĞRAF)