Olay, merkez Çukurova İlçesi'nin Güzelyalı Mahallesi'ndeki Kenan Evren Bulvarı üzerindeki Sedo Pastanesi'nde saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Dondurma ve unlu mamuller imalatı yapılan pastanede çalışan Veyis Bağcı ve Ejder Gül, poğaça ve börek hazırladı. İşçilerden Veyis Bağcı, tüzgazın açık unutulduğunun farkına varmadan yaptıklarını pişirmek için fırının çakmağını çaktı. Bu sırada büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın basıncıyla vitrini camları kırıldı, içerideki sandalyeler yola saçıldı. Alevler içinde kalan Veyis Bağcı ve Ejder Gül çeşitli yerlerinden yandı, elbiseleri parçalandı. İki işçi kendilerini dışarı atıp, kurtulmayı başardı.

Patlama ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi ile ambulans sevk edildi. İlk müdahalesi çevredeki vatandaşlar tarafından yapılan iki işçi, ambulanslarla Seyhan Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

İkinci patlama ihtimaline karşı polis ekipleri olay yerine emniyet şeridi çekip, kimseyi yaklaştırmadı. İtfaiyenin incelemesi sonucunda patlamanın gaz kaçağından meydana geldiği belirlendi. İtfaiyecilerin incelemesinin ardından olay yeri inceleme polisleri işyerinde araştırma yaptı.

Patlama sırasında, çevredeki binaların sarsıldığını söyleyen görgü tanıkları, "Sesi duyunca bomba patladı sandık. Ama içeriden çıkan yaralılar tüp olduğunu söyleyince rahatladık" diye konuştu.

Hayati tehlikesi bulunan yaralıların tedavisi sürerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


FK(BY/AAA)(FOTOĞRAF)