Tunceli'de KESK'e bağlı sendika üyeleleri bugün iş bırakarak, 4+4+4 eğitim sistemini protesto etti. Sanat Sokağı'nda toplanıp Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen yaklaşık 500 kişi, 'Erdoğan sonun Mübarek olsun' sloganları attı.

Eğitim-Sen Tunceli Şube Başkanı Hasan Ölgün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'dindar nesil yetiştirmek istiyoruz' söylemlerinden hemen sonra 4+4+4 sisteminin gündeme getirildiğini belirterek, "AKP hükümeti, zorunlu eğitimin süresini arttırma bahanesiyle, temel eğitimi 4+4+4 şeklinde kademelendirerek, eğitim sistemini kendi siyasal ve ideolojik amaçlarına uygun bir şekilde biçimlendirmek istemektedir. 12 yıl kademeli zorunlu eğitim tartışmaları, milyonlarca öğrenci başta olmak üzere, tüm ülke nüfusunu yakından ilgilendirmektedir. Bu nedenle eğitim ve bilim emekçileri olarak bizlerin çocuklarımızın, öğrencilerimizin ve ülkenin geleceği açısından son derece önemli ve tehlikeli düzenlemeler içeren söz konusu yasa teklifine karşı sessiz kalmak, yaşananları ve gelecekte yaşanacakları kabul etmek mümkün değildir" dedi. Grup daha sonra 15 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

Elazığ'da ise 70 kişilik grup PTT Meydanı'na yürüyüş düzenledi. Hükümet aleyhine slogan atan protestocular adına konuşan KESK dönem sözcüsü Halit Ateş, yeni eğitim sistemine karşı olduklarını söyleyerek, bunun AKP’nin yeni oyunlarından biri olduğunu söyledi. Protestocular daha sonra halaylar çekip dağıldı.