Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Boztuğ, senatonun dün yaptığı toplantıda aldığı kararı, bugün düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Göktürk-2 uydusunun fırlatılması sırasında yaşanan olayların terör ve şiddet içerdiğini belirten Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, şunları söyledi:

"Yazılımların yüzde yüzü, donanımın ise yüzde 80'i ülkemizin yetişmiş insan gücü tarafından yapılan, yüksek çözünürlüklü Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması sırasında, eş zamanlı olarak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde 18 Aralık 2012 tarihinde düzenlenen tören sırasında gerçekleştirilen ve molotof kokteyli, taş ve sopaların kullanıldığı protesto eylemlerini, Tunceli Üniversitesi Senatosu olarak kınıyoruz. Ülkemiz için stratejik bir öneme sahip olan bilimsel ve teknolojik bir projenin hayata geçirildiği böyle bir günde, demokratik ifade özgürlüğü dışında ve terör-şiddet-kaba kuvvet gibi yöntemlerle protesto eylemi yapanları ve daha sonra yapılan açıklamalarla bu yönteme başvuranlara destek verenleri kınadığımızı tüm kamuoyuna duyurulmasına oybirliği ile karar verilmiştir."

"DESTEK VERENLERİ DE KINIYORUZ"

Basın açıklaması metnini okuduktan sonra, soruları yanıtlayan Prof. Dr. Boztuğ, bazı öğretim üyelerinin kınama bildirisi yayınlayan rektörlere tepki gösterip polisi suçlamasıyla ilgili, 'polisin orantısız güç kullanmadığını her zaman şefkatli davrandığını' ileri sürdü.

"Tunceli'nin dağlarında mağaralarında 24 teröristi canlı olarak ele geçirmek için 2 gün boyunca samimi, ihlaslı bir mücadele vererek, devletin güvenlik kuvvetlerinin ne derece samimiyetle çalıştığını kamuoyu bilmektedir" diyen Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Ovacık'ta jandarmanın Maoist Komünist Parti-Halk Kurtuluş Ordusu militanlarının sağ ele geçirdiği bu başarılı operasyonu polis yapmış gibi anlattı.

Prof. Dr. Boztuğ, "Devletin polisi bundan birkaç hafta önce Tunceli dağlarında bir mağara içinde 24 teröristi canlı olarak ele geçirmek için, onları öldürmemek için, onları yaşatmak için, adalete teslim etmek için, iki gün boyunca uğraş verdiğini biliyoruz. Bunu sizler de biliyorsunuz. Bu nedenle bu tür eleştirileri kamuoyunun taktirine bırakıyorum" dedi.



FD(GG/AK)