TUNCELİ-PÜLÜMÜR KARAYOLUNDA ARAÇLAR DÜŞEN ÇIĞIN ALTINDA KALDI başlıklı haber ek bilgilerle yeniden geçildi.

----------------

YENİDEN



Ferit DEMİR/TUNCELİ - TUNCELİ ile Pülümür İlçesi karayolunda sabahın lik saatlerinden itibaren farklı noktalarda 10'dan fazla çığ düştü. Karayolu sık sık ulaşıma kapanırken, yoğun kar yağışı nedeniyle yol açma çalışmaları güçlükle yapıldı.

Tunceli'nin Pülümür bağlantılı Erzincan karayolunda bugün art arda düşen çığlar geçit vermedi, onlarca araç yolda saatlerce mahsur kaldı. Gün boyu 10'un üzerinde çığ düşmesinin meydana geldiği karayoluna ilk çığ Tunceli-Pülümür karayolunun 35'inci kilometresinde 1,2,3 ve 4 nolu çığ tünellerinin bulunduğu Kırmızı Köprü Mevkii'nde meydana geldi. 4 ayrı bölgeye düşen çığlar nedeniyle karayolunda 2 yolcu otobüsü, 1 minibüs ile onlarca özel otomobil ve TIR'lar mahsur kaldı.

Mahsur kalanları kurtarmak için bölgeye çok sayıda arama kurtarma ve karayolları ekipleri sevkedildi. Ekipler, yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesine karşı güçlükle ulaştığı bölgede, satler süren çalışma sonra yolu açtı. Yapılan incelemede çığ altında kalan hiç bir araç bulunmadığı belirlendi.

Karayoluna saat 13.30 sıralarında bu kez 35'inci kilometredeki 6'ıncı Çığ Tüneli'nin bulunduğu noktaya çığ düştü. Çığ nedeniyle tünelin kapanması üzerine Tunceli yönüne giden ve içinde 48 yolcusu bulunan bir yolcu otobüsü ile çok sayıda özel araç ve TIR mahsur kaldı. Mahsur kalanlar arasında ilk çığ düşmesini görüntülemek üzere bölgeye giden ve Tunceli merkezi dönüş yoluna geçen 5 gazeteci de bulunuyor.

Gazeteci ve diğer mahsur kalanlar, çığ düştüğünü haber vermesi üzerine bu bölgeye de Karayolları ekipleri sevkedildi. Karayolları ekiplerinin ulaştığı bölge de çığdan temizlenerek 2 saat sonra ulaşıma açıldı.