Tunceli'de önceki akşam PKK'lıların bomba yüklü araçla Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya'yı hedef aldığı saldırıda 6 asker şehit oldu. Yolda eşiyle yürüyen 50 yaşındaki Fadime Acar yaşamını yitirirken, eşi 57 yaşındaki Ali Acar yaralandı. Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde ameliyat edilen Ali Acar, olay günü yaşadıklarını anlattı.

'EŞİMİN KANINI DURDURMAK İÇİN ÇOK UĞRAŞTIM'

Tunceli Bayındırlık İl Müdürlüğü'nde memur oarak çalışan 7 çocuk babası Ali Acar, olay günü eşinin bir akrabalarını ziyarete gittiğini, kendisinin de mesai bitiminde eşini alıp birlikte eve gitmek üzere yürümeye başladıklarını söyledi. TOKİ tarafından yapılan hastanenin olduğu bölgeye geldiklerinde büyük patlamayla birlikte bir alev topunun üzerlerine geldiğini belirten Acar, şunları anlattı:

"Alev topuyla birlikte biz savrulduk, eşim benim üzerime düştü. Şoktan sonra kendimi toparlayıp eşimle uğraştım, eşimi kurtarmaya çalıştım. Çok kan kaybediyordu, çok uğraştım, baktım olmuyor kurtaramıyorum bıraktım onu. O sırada arabalar birikmiş, seslendim bağırdım 'kurtarın bizi' diye kimse gelmedi. Çekiniyorlardı tabi. O arada mermiler patlıyordu, üzerimize sağımıza solumuza düşüyordu. Sonra ben baktım kimse gelmiyor sürünüp yolun kenarına geldim. O arada tanımadığım iki vatandaş beni çekerek götürdü. Biz yolun tamir aşamasında olan tarafında yürüyorduk. Diğer tarafta da araçlar gidiyordu. Normal olarak 15- 20 metre uzaktaydım. İşte o iki tane vatandaş beni sürükleyip götürdüler. Ambulans biraz geç geldi, belki eşim de kurtarılabilirdi. Eşimin kanını durdurmak için çok uğraştım, O sırada benimle konuştu, ama bana söylediklerini açaklamayacağım."

Devlet memuru olduğu için saldırı hakkında yorum yapmayacağını söyleyen Ali Acar, "Ben tesadüfü bir şekilde oradan geçtim. İnsan olanları hak etmiyor tabi. Nedenleri ne olursa olsun söyleyeceklerim bu kadar" dedi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Alpagan Yıldırım, Acar'ın durumunun iyi olduğunu söyledi. Prof. D. Yıldırım, Acar'ın başarılı bir ameliyat geçirdiğini belirterek, "Şarapnel parçaları ile yaralanmıştı. Çok başarılı bir ameliyat oldu. Şu anda hastamızın durumu gayet iyi. Yarın da izinli göndermeyi düşünüyoruz" diye konuştu.



ŞG(GG/COŞ)