Yaklaşık 20 terörist, Tunceli-Erzincan karayolunu 30'uncu kilometresindeki merkeze bağlı Alacık Köyü yakınlarında dün saat 20.00 sıralarında kesti.. Yoldan geçen araçları durduran PKK'lılar bir süre örgüt propagandası yaptı. Teröristler daha sonra 5 TIR'ı ateşe vererek yaktıktan sonra kaçtı.

Karayolu yaklaşık 15 saat kapalı kalırken, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte TIR'lar itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Karayolları ekipleri de yol temizleme çalışması yaptı.

Yol kesip TIR'ları yakan teröristleri etkisiz hale getirmek için dün geceden itibaren Tunceli 4'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı ile Tunceli Jandarma Komutanlığı ekipleri hava destekli operasyon başlattı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte 2 Kobra helikopter teröristlerin bulunduğu alanları ateş altına alıp bombaladı.

Teröristlerin yol kesmeden önce karayoluna bombalı tuzaklar kurduğu belirlendi. Teröristlerin bölgede helikopterlerin iniş yapabileceği bölgelere de patlayıcı tuzakladıları tespit edildi. Bunun üzerine helikopterler önce bölgede keşif uçuşu yaptı, daha sonra Kobra helikopterler havadan ateş ederek tuzaklanan bombaları imha ettikten sonra, helikopterler iniş yaparak, Jandarma Özel Harekat Timlerini indirdi.

Bugün öğle saatlerine kadar operasyon bölgelerine helikopterlerle çok sayıda komando indirildi. Geniş bir alana yayılan operasyonların Pülümür Vadisi'nde yoğunlaştırıldığı bildirildi.



FD(GG/İD)