Tunceli'de KCK/TM soruşturması kapsamında bir süre önce düzenlenen operasyonda Eğitim-Sen Şubesi eski başkanlarından Mehmet Ali Arslan, Hasan, Ölgün ve Hanifi Pekmezci'nin gözaltına alınarak tutuklanması, KESK Şubeler Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Sanat Sokağı'nda toplanan yaklaşık 700 kişi Cumhuriyet Caddesi'ndeki yeraltı çarşısı üzerine yürüdü. Eğitim-Sen üyesi Aziz Avin, yaptığı açıklamada polisin keyfi bahneler ile sendika üzerinde baskı kurarak üyelerini ve yöneticilerini tutukladığını ileri sürdü. Avin, şöyle dedi:

"Polis KCK ve çeşitli adlar altında düzenlediği operasyonlar ile sendikalar ve sivil toplum örgütleri ile gazeteciler üzerinde baskı kurarak çoğunu tutukluyor. Tunceli Eğitim-Sen başkanları, çeşitli zamanlarda yapılan yapmacık operasyonlar ile şimdiye kadar Mehmet Ali Arslan, Hasan Ölgün ve yakın zamanda da son başkanımız Hanifi Pekmezci tutuklanmıştır. Sudan bahneler ile mücadelemizi yok etmeye çalışıyorlar. Bizler asla bıkmayacağız ve her zaman mücadelemizi yükselteceğiz. Kimse Eğitim-Sen üzerinde, keyfi baskı kuramaz. Son bir üye kalsa bile direnecek ve mücadeleye devam edecektir. Arkadaşlarımız, sudan buhneler ile tutuklanmıştır derhal serbest bırakılmasını istiyoruz."

KESK Genel Merkez Basın Sözcüsü Tuğrul Culfa ise tutuklamaların tamamen keyfi olduğunu belirterek, "Hükümet ve polis çeşitli bahneler uydurarak sendikalar üzerinde baskı kuruyor. Hergün yeni bir operasyon yaparak, gazetecileri, sendikacıları ve sivil toplum örgütü üyelerini cezaevlerine yolluyor. Biz sendikacılar her ne şartta olursa olsun, mücadelemizi sürdüreceğiz, yılmayacağız, bıkmayacağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık grup, PTT binasına yürüyerek, tutuklu arkadaşlarına kartpostol yolladı. Kalabalık grup daha sonra dağıldı.



FD(GG/İD)