Tunceli'de bu yıl polis günü kutlamasında, geçen yılın Eylül ayında PKK'lı teröristlerin halı sahada futbol oynayan polislere yönelik saldırısında şehit olan komiser Cem Kerman, eşi öğretmen Dilay Kerman unutulmadı. Şehit Kervan çifti için saldırının olduğu halı sahada ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen futbol turnuvasında dereceye giren takımlara ödül töreni düzenlendi. Törene Vali Mustafa Taşkesen, Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, şehit Dilay Kerman'ın annesi Havva Turan, babası Saim Oğuz Turan, kutlama etkinliklerinde konser verecek olan sanatçı Deniz Seki ile emniyet müdürlüğü personeli ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan şehit öğretmen Dilay Kerman'ın babası Saim Oğuz Turan, damadı Cem ve kızı Dilay'ın Tunceli'ye büyük umutlar ve isteyerek geldiklerini belirterek, "Damadım Cem ve kızım Dilay, Tunceli'ye büyük umutlarla ve çok isteyerek geldiler. Ama maalesef istemeyerek bu şehirden ayrılmak zorunda kaldılar. Kızım ve damadımın burada yapacağı çok şey vardı, ama izin vermediler. Bugüne kadar hep yanımızda olan, bize kol kanat geren Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz da, Dilay öğretmenin Tunceli'yi çok sevdiğini ve Tunceli için hizmet aşkıyla dolu olduğunu belirterek şöyle konuştu;

"Onu tanısalardı değil öldürmek, incitemezlerdi bile. Dilay öğretmen, kendisini başta çocuklar olmak üzere insanlara yardım etmek, ilimizde büyük bir çaba gösterdiği herkes tarafından biliniyordu. Dilay öğretmen, 'ben böyle mutlu oluyorum' diyordu. Engelli ve yaşlılarla vakit geçirmeyi seviyorum. Eli öpülesi anne ve geleceğimizi borçlu olduğumuz saygı değer baba; Ne güzel bir evlat yetiştirmişsiniz, bu millet ebediyen minnet duyacaktır size. O kadar iyiydi ki, o kadar başarılıydı ki, herkesi kendisine hayran bırakmıştı. Nasıl da güzel yakışıyordu resmi elbiseler, dimdik duran eşi Cem Kerman'a. Yaşasalardı bebekleri olacaktı ve o kendileri gibi insanlığa hizmet etsinler diye yetiştirecekti, baba Cem evladına bu toprakların kıymetini öğretecekti. Ama biliyoruz ki terör en iyilerimizi aramızdan alacak kadar kördür. Terör her zaman bu güzel kardeşliğimize zarar vermiştir zarar vermeye de devam ediyor."

Yapılan konuşmalardan sonra, Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nün yaptırdığı ve içerisinde Cem ile Dilay Kerman'ın fotoğraflarının yeraldığı büyük bir duvar saatini, Emniyet Müdürü Yılmaz ve sanatçı Deniz Seki, şehit öğretmen Dilay Kerman'ın annesi Havva Turan'a verdi.

Daha sonra ilköğretim okulları arası halı saha futbol turnuvasında dereceye giren takımlara ödüllerini, şehit öğretmen Dilay Kerman'ın annesi Havva ve babası Saim Oğuz Turan tarafından verildi.

Tören sonunda, şehit komiser Cem ve öğretmen eşi Dilay Kerman anısına yaptırılan anıtın açılışı yapıldı. Anıtın açışını Vali Mustafa Taşkesen ile Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz birlikte yaptı.

Şehit öğretmen Dilay Kerman'ın annesi Havva Turan, gözleri dolu yaptığı açıklamada, damadı ve kızının şehit olduğu hala saha ile yüzleştiğini belirterek, şunları söyledi:

"Kızım Tunceli'de görev yaptığı sıralarda ben kızımla telefon ile konuşurken bana diyordu ki; 'anne ben Tunceli'de çok mutluyum, bir elim yağda bir elim balda. Burada benim yapacağım çok şey var daha buradaki insanların bana ihtiyacı var. Biz Tunceli'yi çok seviyoruz burada çok mutluyuz, biz burada görev süremizi uzatmak istiyoruz, kalmak istiyoruz' diyordu her görüşmede. Kızım bana her telefon görüşmesinde anneciğim buralar çok güzel, yaşanacak yerler diyordu. Ama kızımın ve damadımın yaşamasına izin vermediler, bırakmadılar çok üzgünüm. Buraya bu şekilde geldiğim için de çok üzgünüm. Keşke çok farklı olsaydı buraya gelişim. Halı saha ile bugün yüzleştim, kendimi çok kötü hissettim. Ama yapılan etkinlikler bu acımı biraz dindirdi. Benim kızım aynı zamanda lisanslı sporcuydu. Kızıma yakışır, yaraşır şekilde, oğluma Cem'ime yakışır şekilde törenler düzenlendi. Bu töreni ve etkinlikleri düzenleyen herkese teşekkür ediyorum."

Akşam etkinlikler kapsamında konser verecek Deniz Seki de Hava Turan'ı yanlız bırakmayarak onu teselli etmeye çalıştığı görüldü.


FD(GG/AAA) (FOTOĞRAF)