Tunceli'de PKK'lı teröristlerin karakola düzenlediğ saldırıda şehit olan jandarma komando er Mustafa Akar'ın cenazesi, memleketi Samsun'a getirildi. Askeri uçakla Samsun'un Çarşamba Havalanı'na getirilen cenazeyi Samsun Valisi Hüseyin aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Ziya Yılmaz, kağıt toplayarak geçimini asğlayan şehidin öz babası Hayri Akar, şehit annesi Semiha Sarıoğlu, şehidin üvey babası Celal Sarıoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarınnı temsilcileri ile askerler karşıladı.

Uçaktan indirilen şehit er Mustafa Akar'ın cenazesi askerler tarafından cenaze aracına taşınırken, acı haberi aldıktan sonra rahatsızlanan ve sürekli gözyaşı döken şehit annesi Semiha Sarıoğlu, "Yavrum bana böyle mi söz vermiştin? Böyle mi gelecektin kuzum?" diyerek ağıtlar yaktı. Fenelaşan şehit annesine 112 acil servis görevlileri ambulansta müdehale etti.

Şehit jandarma komando er Mustafa Akar'ın cenazesi daha sonra Ayvacık İlçesi'ne götürüldü. Şehidin cenazesinin yarın öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.



YK(İS/SS)