Geçen yıl 4 Eylül tarihinde halı sahada futbol maçı yapan polislere, teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıda komiser Cem Kerman ile öğretmen Dilay Kerman şehit olurken, 11 polis yaralandı. Tunceli Emniyet Müdürlüğü saldırının yapıldığı halı sahada şehitler anısına ilköğretim okulları arasında futbol turnuvası düzenlendi. Turnuvanın açılış törenine Vali Mustafa Taşkesen, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı, üst düzey komutanlar ile çok sayıda polis ve öğrenciler katıldı.

Çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklarından arındırılması ve sosyal etkinliklere katılımlarını sağlamak amacıyla Tunceli Emniyet Müdürlüğü, 'Can Kanka' projesi kapsamında özel olarak üretilen 'Dersim Club' markalı çikolatalar özel ambalajı ile çocuklara dağıtıldı.

Törende konuşan Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz, geçen yıl hala sahaya yapılan saldırıda iki kişinin şehit edildiğini hatırlatarak, "Geçen yıl bulunduğumuz bu halı sahada henüz 1 yıllık evli olan 2 çiçeğimizi bizden kopardılar. Halı saha saldırısında şehit olan polis memuru Cem Kerman'ın eşi öğretmen Dilay Kerman, çocuk yaşlarda başlayarak birçok sosyal sorumluluk projesinde yer almış ve buradaki görevi süresince hep çocuklar ile ilgili projeler içinde olmuştu. Ancak henüz hayatlarının baharında oldukları sırada burada haince şehit edildiler. Ama bizler herşeye rağmen bu salonda barış için, barış dolu maçları birlikte yapacağız. Şehitlerimizin anılarını da yaşatarak çocuklara sosyal sorumluluk sağlamak için bir dizi çalışmalar yaptık ve yeni projeler ürettik. Bu projelerimize de dostluğu ve kardeşliği anlatan 'Can Kanka' ismini verdik. Bizler her zaman her anda çocuklarımızın yanında olacağız, onlara her zaman kol-kanat gereceğiz. Daha iyi, daha güzel bir gelecek için çocuklarımıza her zaman sahip çıkacağız" dedi.

Konuşmanın ardında törene katılan çocuklara flaş bellek ve Dersim Clup çikolataları dağıtılarak, çocuklar ile törene katılan protokol üyelerine kokteyl verildi.

İlköğretim okulları arasında düzenlenecek halı saha futbol turnuvasında dereceye girecek okullara kupalarını 10 Nisan polis gününde şehit polis Cem ve eşi Dilay Kerman'ın anne ve babaları verecek.