Tunceli- Erzincan karayolunu Samanlı mezrası yakınlarında bugün saat 13.30 sıralarında kesen yaklaşık 10 kişilik PKK'lı grup, durdurdukları bir kamyonu yaktıktan sonra, bir TIR'a ise el yapımı bombalar ve bomba düzenekleri yerleştirdi. TIR'ı yolun ortasına çekerek Tunceli-Erzincan karayolunu çift taraflı trafiğe kapatan PKK'lılar yoldan geçen bir çok araçta kimlik kontrolü yaptıktan sonra dağlık alana doğru kaçtı.

PKK TUZAĞINA KARŞI ÖNLEM

Olayın güvenlik güçlerince öğrenilmesinden sonra Tunceli-Erzincan karayoluna özel harekat timleri sevk edildi. PKK'lıların plakası öğrenilemeyen bir otomobile ayrıca bomba yerleştirerek aracı Tunceli istikametine gönderdiği duyumu üzerine, Tunceli kent merkezindeki polis alarma geçti.

Kentin giriş çıkışlarında zırhlı araçlar ve polis ekipleri hazır bekletilirken, Tunceli-Erzincan karayolunda PKK'lıların bomba yerleştirdiği TIR'ın bulunduğu alanın etrafındaki tepelerde mevzilenen özel harekat polisleri, teröristlerin pusu kurmuş olabileceği gerekçesiyle henüz TIR'a müdahalede bulunamadı.

Tunceli-Erzincan karayolunun farklı noktalarında zırhlı araçlarla önlem alan özel harekat ekipleri, sivil araçları kontrollü bir şekilde inceledikten sonra geçişlerine izin veriyor.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ise olay bölgesine 2 kobra helikopteri göndererek, PKK'lıların kaçabileceği alanları bombaladı. Kobraların bombardımanından sonra, Sikorsky helikopterle bölgede jandarma özel harekat timleri indirildi.

PKK'lıların yol kestiği bölgenin bir çok noktasına indirilen jandarma özel harekat timleri, PKK'lıların mayınla tuzaklama yapabileceği ihtilamine karşılık bölgede kontrollü bir şekilde hareket ediyor. Tunceli Erzincan karayolonunun bir çok noktasında başlatılan operasyonlar halen devam ediyor.