Tunceli'nin Kutu Deresi Vadisi ile Pülümür Vadisi'nin Zağge Bölgesi'nde bulundukları saptanan PKK'lı iki grubu etkisiz hale getirmek güvenlik güçleri hava destekli operasyon başlattı. Bu sabah şafak vakti Tunceli 4'üncü Komandı Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterlerle operasyon bölgelerine çok sayıda özel eğitimli komandolar indirildi.

Kar kalınlığının bazı yerlerde 2 metreyi aştığı bölgede komandolar dondurucu soğukta terör inlerini taramaya başladı. Sıfırın altında 30 derece soğuğa dayanıklı özel ve her türlü hava koşullarına uyumlu kıyafetlerle operasyona çıkan özel eğitimli birliklerin, arazide bir hafta kalabilecek donanım ve teçhizata sahip olduğu belirtildi. Özel eğitimli profesyonel birliklerin katıldığı iki ayrı noktadaki operasyonun da kış sığınaklarında bulunan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor.

Operasyon, teröristlerin bulunduğu kesimde tüm hızıyla devam ederken, zaman zaman silah sesleri geliyor ve Kobra helikopter de PKK'lı grupların bulunabilecekleri  mağaraları bombalıyor.