30'AR KİŞİLİK İKİ TERÖRİST GRUBU TESBİT EDİLDİ

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde dün Çambulak Jandarma Karakolu'na ekmek taşıyan aracı ateşe verip yaktıktan sonar sürücü Deniz Beyazgül'ü da kaçıran PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyon bugün genişletildi. İnsansız Hava Aracı ve teknik takipte Aşağıtorunoba, Çambulak, Gözen ve Sarıtaş köyleri arasında sayıları yaklaşık 30 olan ve hareket halinde 2 ayrı PKK'lı grup tespit edildi. Bölgeye Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat timleri indirilirken, Kobra helikopterler de PKK'lıların bulunabileceği alanları bombaladı.

Güvenlik güçleri sarp ve derin vadilerin bulunduğu ormanlık alan içinde gizlenen bir grup PKK'lı ile bu akşam saatlerinde çatışma yaşandı. Çatışmaların sürdüğü bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Süren çatışmalarda ölen ve yaralı konusunda henüz bilgi alınamadı.

İL GENELİNDE BÜYÜK OPERASYON

Güvenlik birimleri teknik takip ve istihbaratta PKK'lıların Tunceli, merkez, Ovacık, Hozat Pülümür ilçeleri kırsalında eylem yapmak için telsizle şifreli konuşmalar yaptığını tespit etti. Güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarılmasının ardından Tunceli genelinde eylem hazırlığında olan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli geniş kapsamlı başlatılan operasyonlar sürdürülüyor. PKK'lıların eş zamanlı saldırılar düzenleyeceği bilgisi üzerine Tunceli 4'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı, Hozat 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ve Tunceli Jandarma Böle Komutanlığı'nın düzenlediği operasyonlar Pülümür Vadisi, Munzur Vadisi, Hozat'ın dağlık alanları ile Hozat-Ovacık arasındaki Karaoğlan Mevkii, merkez Geyiksuyu Köyü kırsalında yoğunlaştırılıyor.