Dün saat 23.00 sıralarında kalabalık bir grup PKK'lı grubun Tunceli- Erzincan karayoluna bomba döşemek için Uzuntarla Köyü Samanlı Mezrası yakınlarındaki ormanlık alanda hareket halinde olduğu belirlendi. Bu bölgeye sevk edilen askerleri fark eden teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin de anında karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı. Çatışma sürerken bölgeye Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan Sikorsky helikopterlerle çok sayıda profesyonel askerler indirilirken, Kobra helikopterler de PKK'lıların bulunduğu alanları bombaladı. Sabah saatlerine kadar çatışmaların yer yer sürdüğü belirtildi.

KORUCULAR SANİYE FARKIYLA KURTULDU

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Kızılcık Köyü yakınlarında, Tunceli- Elazığ karayolunda güvenliği sağlayan geçici köy korucuları dün gece iki ayrı araçla köylerine dönüşe geçtikleri sırada, PKK'lı tervristler yola tuzakladıkları uzaktan kumandalı bombayı patlattı. Bombanın, korucuların geçişinden saniyeler önce patlaması nedeniyle şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Patlamada karayolunda 7 metre genişliğinde, 3 metre derinliğinde çukur açıldı. Büyük faciadan dönülmesinin ardından, bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon hava destekli olarak sürdürülüyor.

100 KİLOLUK BOMBA BULUNDU

Sabah saatlerinde Uzuntarla Köyü civarında yapılan aramda ise, askerlerin geçiş güzergahları olan 3 ayrı bölgeye mutfak tüpleri içinde tuzaklanmış toplam 100 kilo ağırlığında bomba bulundu. Bomba düzeneğinin patlamaya hazır halde olduğu ve tahrip güçlerinin çok yüksek olduğunu belirtti. Ele geçirilen bombalar Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla yerinde etkisiz hale getirildi.

Tunceli Valiliği'nden yazılı yapılan açıklamada, dün gece merkez Uzuntarla Köyü civarında bir grup PKK'lı ile güvenlik güçleri arasında yaşanan sıcak temas sonucunda çatışma yaşandığını bildirildi. Açıklamada, çatışma bölgesinde yapılan aramalarda 12 kiloluk 3 ayrı mutfak tüpü içerisine yerleştirilmiş bomba düzeneğinin bulunarak imha edildiği belirtildi.



FD(GG/COŞ)