Tunceli ile Nazimiye ilçesi arasında bulunan Şehit Mehmet ve 2 kilometre yakınında bulunan Gökçek jandarma karakollarına dün gece PKK'lılar tarafından düzenlenen ve saldırıda şehit olan askerin Mustafa Akar olduğu belirtilirken, karakol komutanı üsteğmen Salih Aslan'ın da aralarında bulunduğu yaralı 8 askerin tedavisi Tunceli Devlet ve Elazığ asker Hastanesi'nde sürüyor.

PKK'lıların sisli ve yağmurlu havada düzenlediği eş zamanlı saldırıdan sonra bölgede başlatılan operasyon sürerken, saldırıya uğrayan karakollara çıkan yollara döşendiği belirtilen patlayıcı tuzakları nedeniyle Tunceli- Elazığ karayolu sabah saatlerinden itibaren trafiğe kapatıldı. Bölgeye basın mensupları dahil kimse yaklaştırılmazken, operasyonun hava destekli sürdüğü ve Tunceli'den çok sayıda eğitimli askerin havadan operasyon bölgesine indirildiği belirtildi. Operasyon sırasında zaman zaman PKK'lılarla çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

Saldırıdan önce PKK'lıların Tunceli- Erzincan karayolunu 35'inci kilometrede kestiği ve bir aracı yakalarak yolu kapattığı, böylelikle saldırı düzenleyecekleri karakollara karadan takviye birliklerinin gelmesini engelledikleri belirtildi.>



ŞG,FD(GG/COŞ)