Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının KCK soruşturması kapsamında polis ekipleri, sabah saat 04.00 sıralarında Tunceli merkez, Nazimiye, Pertek ve Ovacık ilçelerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Tunceli merkezde, Belediye Başkanlığı, BDP il ve merkez ilçe başkanlığı ile birlikte bazı BDP yöneticisi ve üyesinin evleri arandı. Aramalar sürerken, Belediye Başkanı Edibe Şahin'in Özel Kalem Müdürü Gürkan Kahraman, danışmanı Sevim Soylu, Eğitim-Sen Şube başkanı Hanifi Pekmezci, bazı il genel meclis ve Belediye meclis üyelerinde aralarında bulunduğu toplam 16 kişi gözaltına alındığı belirtildi. Belediyedeki aramalarda çok sayıda dokümana polis tarafından el konuldu.

Ovacık ilçesinde Tunceli İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kandil'in evi ve BDP ilçe binasında da arama yapıldı. Operasyon kapsamında Kandil'in de gözaltına alındığı öğrenildi. Nazimiye ve Pertek ilçelerinde de BDP ilçe binalarında aramalar yapıldığı ve aramaların devam ettiği belirtildi.

BELEDİYE BAŞKANI: YILDIRMA OPERASYONU

Tunceli Belediyesindeki aramalar sırasında gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı BDP'li Edibe Şahin, Belediyenin başkanlık katında şu an aramalar yapıldığını, özel kalem müdürü ile basın ve halkla ilişkiler müdürünün odasının da arandığını belirterek, "Bu iki arkadaşımız gözaltına alınmış durumda. Her gün bir ilimizde operasyon yapılıyor. Birçok arkadaşımız, partilimiz gözaltına alınıyor. Bunun adı her ne kadar KCK operasyonu olsa da bu sadece ve sadece BDP operasyonudur. Partimize yönelik yıldırma operasyonudur. Böyle bir uygulama nerede hangi ülkede var bilmiyorum ama demokrasilerde bunlar olmamalı" dedi.

BDP il başkanlığında arama yapılırken basın mensuplarına açıklamalarda bulunan BDP İl Başkanı ve eski Milletvekili Şerafettin Halis ise, aramalara tepki göstererek, "Ne aradıklarını, neyi aradıklarını bilmiyorum. Gecenin saat 04.00'de kapılar kırılarak haberimiz olmadan partimize neden giriliyor, bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Binlerce arkadaşımız tutuklu ve yıllardır içerde olan yüzlerce arkadaşımızın iddianameleri bile yazılmamış daha. Birçok arkadaşımız saçma sapan iddialar ile gözaltına alınıp tutuklanıyor, söylenecek çok fazla bir şey yok. Siyasi katliamın buradaki uygulaması da devrede, her şey ortada başkada söylenecek bir şey yok" diye konuştu.



FD(GG/AAA)