Bu yıl yoğun kar alan ve günlerce kar esaretinin görüldüğü Ovacık'ta karlı mücadele çalışmaları hala devam ediyor. Kış aylarında kar kalınlığının 6 metreye ulaştığı ve evlerin kar altında kaldığı ilçede bu günlerde kar kalınlığı 1.5 metrede bulunuyor. Ovacık'ın Yeşilyazı Köyü'ndeki Hoca Ahmet Yesevi YİBO'da öğrenciler hala kar ile mücadele ediyor. YİBO'da dersliklerin bulunduğu binanın hala yarısı kar altında olduğu için birinci katlarda öğrenim gören öğrencilerin bulunduğu dersliklerin pencereleri tamamen kar ile kaplı olduğu görüldü. Okulda öğrenim gören 6'ncı sınıf öğrencisi Ayşe Eren, karların erimemesi ve pencerelerin karlar ile kapalı olması nedeniyle çok sıkıldıklarını belirterek, "Her yerde bahar var, karlar erimiş ama bizde hala çok var. Derslerimiz çok başarılı ama karlar pencereyi kapattığı için sıkılıyoruz ve bir an önce baharın gelmesini istiyoruz" dedi.

Aynı okulun 4'üncü sınıf öğrencisi Gamze Dinler ise, Adana ve İstanbul'da kuzenleri olduğunu telefonda kendilerine oralara baharın geldiğini anlattıklarını belirterek, "Yeşillikler içinde gezip oynuyor, bisiklete biniyorlar. Ama ben burada hala kar içinde geziyorum. Baharı bu yıl yaşayamadık ve karlar hala çok fazla bir an önce bahar gelsin" diye konuştu.

Yeşilyazı Köyü sakinlerinden 85 yaşındaki Mehmet Yıldız da ömrü boyunca Nisan ayının ortasında metrelerce karı görmediğini belirterek, "Bu yaşıma kadarn böyle bir şey görmedim. Nisan ortasında hala metrelerce kar var. Bu durumda biz baharı zor görürüz. Bu karlar ancak mayıs ortasında erir ve bahar da geçmiş olur . Her şey çok kötü gitti ve hayvanlarımız çok zor durumda. Kimse bizlere yardımcı olmadı, bizi kar-kış ile baş başa bıraktılar" diye dert yandı.

Ovacık Belediyesi ekipleri Nisan ayının ortasında bile kar temizleme ve sokakları açma çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde karayolları hariç, hiçbir bölgede kar nedeniyle toprak bile görünmüyor. Özellikle Pulur Mahallesi'nde evlerin yarısından fazlası kar altında. Toplu konutların bulunduğu TOKİ evleri bölgesinde ise kar kalınlığı hala 2 metre ve evlerin büyük kısmı kar içinde.

Tunceli'nin Kuzey-Batı'sında bulunan Ovacık İlçe merkezi ve çevresinde beyaz esaret devam ederken, kentin batısında Keban Baraj gölü kıyısında bulunan Pertek İlçesi'nde ağaçlar çiçem açmıştı. Kış mevsiminde tarihinin en çok yağışını alan ilçede Mart ayı başında da bu karlar eridi. İlçe çevresindeki renga renk çiçekler, yem yeşil tarlalar ve kır çiçeklerinin kokusu her yerden hissediliyor. Özellikle badem ağaçlarının açtığı çiçekler ortalığa çok güzel kokular saçıyor.



FD(GG/İD)