İstanbul merkezli olarak DHF'ye yönelik düzenlenen operasyon kapsamında Tunceli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ve Hozat İlçesi'de bugün saat 05.00 sıralarında operasyon düzenledi. Yasadışı Maoist Komünist Partisi-Halk kurtuluş Ordusu (MKP-HKO) örgütü ile ilişkileri oldukları iddiasıyla düzenlenen operasyonlarda

daha önceden belirlenen ev ve işlerinde aramalar yapıldı. Operasyonlarda, aralarında avukat Uğur Yeşiltepe, Dersim Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Tunceli Belediye Meclis Üyesi Ali Mükan, Belediye Meclis Üyesi Yaşar Oğuz ile aralarında Tunceli Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğu toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ndeki soruşturmaları ardından Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilecek.

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Tunceli'de 13 şüphelinin gözaltına alınması üzerine yaklaşık 500 kişilik grup Sanat Sokağı üzerindetoplanıp, Cumhuriyet Meydanı'na kadar sloganlar eşliğinde yürüyüş düzenledi. Protestocular adına konuşan Tahir Demirtaş, Tunceli'de cemaat yapılanmasına ve barajlara karşı etkin mücadele eden DHF'nin polis tarafından bilinçli olarak hedef seçildiğini ileri sürdü. Demirtaş, bu sabah erken saatlerde Türkiye'nin birçok ilinde DHF büroları ve üyelerine ait evlere baskın yapıldığını, 50'den fazla kişinin gözaltına alındığını söyledi. Operasyonları protesto eden grup slogan atarak yürüdükleri Tunceli Emniyet Müdürlüğü önünde 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.