Tunceli merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Alacık Köyü'nde yapılacak jandarma karakolu için bölgede yol açma çalışması yapana özel bir şirkete ait şantiyeyi koruyan, 2200 rakımlı Zel Dağı'nın eteklerinde konuşlu birliğe bugün saat 01.00 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Yağmur ve yoğun sisten yararlanan teröristler, birliğe 3 aynı noktadan uzun namlulu silahlarla ateş açtı. İlk ateş sırasında Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yıldırım Akbulut, Piyade Onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç ile Jandarma Er İlhan Verenbel, şehit oldu.

HELİKOPTERLER İNEMEDİ

Konuşlu birlikte bulunan diğer askerler, PKK'lıları yoğun ateş altına alırken, teröristler kaçmaya başladı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar aralıklarla sabaha kadar devam ederken, saat 03.00 sıralarında Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar ile 2 Kobra helikopter bölgeye sevk edildi. Ancak helikopterler yoğun yağmur ve sis nedeniyle defalarca sorti yapmalarına rağmen iniş yapamadı. Saat 05.00 sıralarında Kobra helikopterler bölgeye yapmak istediği uçuşlar yine yoğun sis ve yağış nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte çatışma alanına en yakın olan Şehit Mehmet Jandarma Karakolu'ndan PKK'lı teröristlerin bulunabileceği alanlara yoğun top atışı gerçekleştirildi. Ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle termal kameralarla sağlıklı görüntü alınmadığı öğrenildi. Karakoldan operasyon bölgesine de karadan çok sayıda zırhlı araçlar ile askerler sevk edildi.

Teröristlerin saldırıyı yağmur ve sisli havada, helikopterlerin uçuş yapamaması ve sağlıklı görüntü alınmaması nedeniyle özellikle seçtiği belirtildi.

KENT MERKEZİNDE GECE ALARMI

Bu arada Tunceli kent merkezine yakın iki ayrı noktada dün saat 23.00 sıralarında termal kameralarla iki ayrı PKK'lı grup tespit edildi. Teröristlerin kent merkezine sızmalarını önlemek için kurulan koruma ve güvenlik noktasından yapılan takipte Kert Dağları'nın ormanlık bölgesinde tespit edilen iki ayrı terörist grubu için kent merkezindeki tüm polis birimleri uyarıldı. Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ndeki görevli polisler gece göreve çağırılırken, yoğun güvenlik önlemleri alındı.