Alınan bilgilere göre saat 16.30 sularında kalabalık bir terörist grubu Hozat İlçesi Yüceldi Köyü Jandarma Karakolu yakınlarında tespit edildi. Bunun üzerine bölgeye Tunceli Jandarma Komutanlığı ve Hozat 51'nci Motorlu Tugay Komutanlığından bölgeye çok sayıda özel eğitimli birlik ve helikopter gönderildi. Çed Deresi Vadisi'de kobra helikopterleri tarafından yoğun bir şekilde bombardıman altına alındı. Yüceldi Karakolu'na doğru hareketlenen teröristler, önlerine indirilen askerlerle sıcak temas sağladı. Teröristlerle çıkan çatışmaların gece saatlerinde de devam ettiği belirtiliyor. Yüceldi Jandarma Karakolu'na saldırı hazırlığında olan teröristlerden şu ana kadar çatışmalarda 2'sinin ölü olarak ele geçirildiği bildirildi.

Tunceli valiliğinden gece saatlerinde yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi; 'Hozat ilçesi Yüceldi Köyü yakınlarında akşam saat 16.25 sularında bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile sıcak temas sağlanmış bölgede çatışmalar devam etmektedir. Şu ana kadar 2 PKK'lı ölü ele geçirilmiştir' denildi.

Tunceli valiliğinden verilen bilgide bölgedeki çatışmaların devam etmesi nedeniyle sabah saatlerinde bölgede yapılacak arazi araması sonrası geniş bir açıklama yapılacağı da belirtildi.

 

FD (RT)