Tunceli'nin merkeze yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Alacık Köyü'nün Zel Dağı eteklerindeki Pülümür Vadisi'nde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri bugün öğlen saatlerinde bir grup teröristin ormanlık alanda bulunduğunu belirledi. Güvenlik güçleriyle bir süre çatışmaya giren teröristler, ormanlık arazide kaçarak izlerini kaybettirmek istedi. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için yapılan takip sırasında Piyade Uzman Onbaşı Uğur Saka, teröristlerin araziye tuzakladığı mayının patlaması sonucu şehit oldu.

Kaçmaya çalışan 10-12 kişilik terörist grubunu etkisiz hale getirmek için bölgede Sikorsky helikopterlerle Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı ile 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan profesyonel askerler indirilip, karadan da askerler sevk edildi. Kobra helikopterler de teröristlerin bulunduğu alanları yoğun ateş atına alıp bombaladı. Bölgeden zaman zaman silah sesleri geldiği belirtildi.

BÖLGEDE 4'ÜNCÜ ŞEHİT

Tunceli Zel Dağı eteklerinde PKK'lı teröristler 4 Mayıs günü konuşlu birliğe yoğun sis ve yağmurlu havada uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş 1'i astsubay 3 asker şehit olmuştu. Bugün temas sağlanan PKK'lıların da saldırıyı düzenleyenler olduğu ve güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlar nedeniyle bölgeden kaçamadıkları belirtildi.


FD(GG/AAA)