Tunceli'de 25 Eylül günü Tunceli 4'üncü Komanda Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya'nın saniyelerle kurtulduğu, 6 askerin şehit olduğu 1 sivil kadının da yaşamını yitirdiği bombalı araçla saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların yerleri güvenlik güçleri tarafından tespit edildi. Yaklaşık 15-20 kişilik PKK'lı grubun yanlarında güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda kullanacağı iki ayrı düzenekle patlatılmayı hazır 150 kiloluk patlayıcı bulunduğu da belirlendi.

Tunceli kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Zerguat Ormanları, Arman ile Çılga Köyü'nün ormanlık ve dağlık alanında bulunan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bu sabah helikopterlerin desteklediği operasyon düzenlendi. Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya'nın komuta ettiği operasyonu, PKK'lıların saldırısından saniyelerle kurtulan 4'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Metin Akkaya da operasyon bölgesinden yönetiyor.

Operasyona 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan Jandarma Özel Harekat ile Polis Özel Harekat timleri katılıyor. Timler Sikorsky helikopterlerle PKK'lıların bulunduğu alanlara indirildi.

ASKERLERİN YOLUNA BOMBA TUZAKLANDI

Operasyon bölgesine zırhlı araçlarla karadan giden askerlerin geçiş yoluna sık ormanların hakim olduğu Zerguvat Bölgesi'nde PKK'lılar tarafından 2 ayrı el yapımı patlayıcılı tuzak kuruldu. Güvenlik güçlerinin fark ettiği patlayıcılar etkisiz hale getirildi.

Sık ormanlık içinde kaçmaya çalışan PKK'lı grupla  öğle saatlerinde sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasındaki çatışmaların yer yer sürdüğü bildirildi. Bu arada PKK'lıların bulunduğu alanlar da Kobra helikopterler tarafından yoğun ateş altına alınıp, bombalandı. Bölgeye götürülen seyyar toplarla da PKK'lıların bulunduğu alanlar top atışı altına alındı.

TUNCELİ-HOZAT YOLU KAPATILDI

Operasyon bölgesinden geçen Tunceli-Hozat İlçesi karayolu da çatışma ve PKK'lıların karayoluna patlayıcılar tuzakladığının belirlenmesi üzerine ulaşıma kapatıldı.