Tunceli'de dün sabah başlayan ve yaklaşık 2 bin özel eğitimli askerin katıldığı  operasyonlar kapsamında havadan ve karadan operasyon bölgelerine yüzlerce asker sevk ediliyor. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nın yönettiği operasyonlara, Tunceli Jandarma Komutanlığı ile Tunceli 4'ncü Komando Tugay Komutanlığı ve Hozat 51'nci Motorlu Piyade Tugayı'na bağlı askerler katılıyor.

Dün ve bugün, kara ve havadan çok sayıda özel eğitimli birlik, Tunceli merkeze bağlı, Pülümür Vadisi, Munzur Vadisi, Geyiksuyu, Ahpanos Vadisi, Çiçeckli ve Demirkapı bölgesi ile Kert Dağları'na sevk edilirken, Mazgirt ile Nazimiye İlçesi arasındaki dağlık alanlar ve Kutuderesi Vadisi'nin iç kesimlerine yüzlerce özel eğitimli komando indirildi.

Tunceli merkez Kert Dağları bölgesinde 2 günden bu yana devam eden operasyonlarda, PKK'lıların kış mevsiminde kamp olarak kullandığı birçok sığınağın ele geçirildiği, ayrıca bölgede karların hala erimemesi nedeniyle sığınaklardan çıkan PKK'lıların izlerinin takip edildiği belirtildi.

Güvenlik birimlerinin elde ettiği bilgiler kapsamında, kış sığınaklarından çıkan birçok PKK'lı grubun eylem arayışı içinde oldukları ve Tunceli il merkezi civarındaki dağlık alanlarda dolaştıkları belirtiliyor. Bu bilgeler doğrultusunda, başlatılan operasyonlar daha çok Tunceli il merkezi etrafındaki dağlık alanlarda yoğunlaştırıldı.

Bu sabah saatlerinde Geyiksuyu Köyü dağlık alanı ile Bali Deresi civarında yoğun silah seslerinin geldiği belirtilirken, 'Sıcak temas' olup-olmadığı konusunda henüz bilgi alınamadı.. Operasyonların yoğunlaştığı bölgelere zırhlı araçlar desteğinde karadan ve helikopterler ile havadan çok sayıda takviye birlik sevkediliyor.

AMASYA SALDIRISINI PKK'NIN HAYALET TİMİ YAPTI

Uzun bir süreden bu yana Karadeniz bölgesinde eylem yapmayan PKK'lı teröristlerin geçen sonbahar aylarında bölgede bulunan yaklaşık 20 silahlı militanını Tunceli bölgesine çektiği biliniyordu. Güvenlik birimlerine yeni ulaşan bilgilere göre, Karadeniz bölgesinde geçen yıl aşırı kayıp veren PKK bölgedeki 20 kadar elemanını, Tunceli bölgesine çekmek için karar aldı. Ancak daha sonra, PKK'nın Karadeniz bölgesinde 10 kişilik 'hayalet Timini' bıraktığı belirtildi.

Sadece terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan'dan talimat alan PKK'nın özel kuvvetler grubu içinde yar alan grup, hiçbir yerden talimat almadan da kendi inisiyatifi ile de eylem yapabiliyor. Askeri kaynaklar, hiçbir iletişim aracı kullanmayan ve hareket etmeyen PKK'lı hayalet timinin Amasya'da bu eylem ile ortaya çıktığını belirtiyor.

Amasya bölgesinde bulunan PKK'lı grubun örgütün sözde 'Dersim Eyalet Komutanlığı' olarak adlandırdığı Tunceli Grubu'na bağlı olarak hareket ettiği ancak, bu eylemi hiçbir yerden eylem talimatı almadan gerçekleştirdiği belirtiliyor. Bu grubun çok tehlikeli olduğu, geçmişte Tokat-Reşadiye bölgesinde de buna benzer bir eylem gerçekleştiren grup olarak biliniyor.



FD(GG/İD)