Silahlı PKK'lı gruplardan biri dün akşam saatlerinde Pülümür'ün Küllü Jandarma Karakolu'na saldırı düzenlendi. Roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıp karakola sızmaya çalışan PKK'lı gruba anında karşılık verildi. Yaklaşık 30 dakika süren çatışmanın ardından PKK'lılar gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı.

Pertek İlçesi'ndeki Dere Jandarma Karakolu'nun uzak güvenliğini sağlayan mevzilere sızmak isteyen PKK'lılar termal kameralarla tespit ediliren, yoğun ateş altına alındı. Sızma girişimi başarısız olan PKK'lılar bu kez mevzilere roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Karakoldaki zırhlı araçlarla askerlerin müdahale etmesi üzerine PKK'lılar dağlık ve ormanlık alana kaçtı.

PKK'lıların kaçış yolları Kobra helikopterler tarafından yoğun ateş altına alındı. Sabah saatlerinde Hozat 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ile Pertek Jandarma Komanda Tabur Komutanlığı'ndan PKK'lıların bulunduğu alanlara profesyonel birlikler sevk edildi. Bölgede operasyonların sürdüğü belirtildi.


FD(GG/İD)