Tunceli'deki Beşiktaş taraftar grubu olan Dersim Çarşı Grubu, yörede genelde dar gelirlilerin giydiği kara lastık ayakkabıdan yola çıkarak, 'Kara lastik onurumuzdur' sloganıyla başlattıkları kampanya çerçevesinde binlerce atkı satıp gelir elde etti. Grup, elde ettikleri gelirle, genellikle dar gelirle ailelerin okuduğu Mazgirt İlçesi'nin Bulgurcular Köyü'ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda eğitim alan 100 öğrenciye karne günlerinde spor ayakkabı hediye etti.

Grup üyeleri törenle dağıttıkları ayakkabıları bazı öğrencilere kendi elleriyle giydirdi. Öğrenciler hediye aldıkları ayakkabıların kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, şimdiye kadar böyle bir karne hediyesi almadıklarını söyledi.

Dersim Çarşı Grubu üyesi Zeynel Güngör, bu organizasyon içinde yer alan herkesin aynı şeyleri hissettiğini ve bütün çocukların kendileri için önemli olduğunu söyledi. Güngör, "Bunu yapmakla sadece buradaki çocuklara değil, bütün dünya çocuklarına bir mesaj göndermek istedik. Bütün çocukların bizim için ne kadar değerli olduğunu ifade etmek istedik. Bu sadece bir başlangıçtı, umarım bunun devamı gelir" dedi.

Etkinlik sonunda, 'Kara lastik onurumuzdur' pankartı da açan grup üyeleri müzik dinletisinin ardından okuldan ayrıldı.



FD(GG/SS)