Selahattin GÜNDAY/İSTANBUL,   ERGENEKON davasında, savcıların 13 Aralık’taki duruşmada esas hakkındaki mütalaa açıklayacak olmasına itiraz geldi. Sanıklardan Gazeteci Tuncay Özkan’ın avukatı, mütalaa verilmesi yönündeki karardan vazgeçilmesini istedi.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davası ile ilgili esas hakkındaki görüşünü açıklaması için dosyayı duruşma savcılarına gönderdi. Savcılar Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın, 13 Aralık’ta esas hakkındaki görüşlerini açıklayacak. Ancak mahkemenin bu yöndeki kararına itiraz geldi. Ergenekon sanıklarından Gazeteci Tuncay Özkan ve Avukat Yusuf Erikel’in avukatları Ali Rıza Dizdar ve Savaş Adalet mahkemeye dilekçe sunarak “savcıların esas hakkındaki görüşlerini açıklaması" kararından vazgeçilmesini istedi.


Avukat Dizdar ve Adalet, dilekçelerinde, davanın müdahillerinin mahkemeye davet edilmediğini ve esas hakkındaki beyanlarının alınmadığını belirtti. Tüm yazılı delillerin teker teker sanıklara okunmadığının ifade edildiği dilekçede, “Dinlenmesine karar verilen tanıkların, toplanmasına karar verilen maddi delillerin Cumhuriyet Savcısı ile sanık müdafilerince vazgeçme hususunda müşterek talepleri olmadan veya mahkemece aranan tanıkların bulunamadığı hususunda kolluk kuvvetlerinden gelen resmi yazı olmadan vazgeçme kararı alınmadan dosyamız esas hakkında görüş alınması için savcılığa gönderilemez" denildi.


Bu nedenlerle mahkemenin 27 Kasım’daki duruşmada aldığı karardan vazgeçmesi talep edildi.


SG (MK)