Edirne Posta Güvercinleri Sevenler ve Yetiştirenler Derneği Başkanı Kudret Nalçakan ve faytonculuk yaptığı belirtilen Şükrü Algur, 22 DF 515 plakalı ciple dün gece Tunca Nehir kenarında bariyerleri ve aydınlatması olmayan set boyundaki yoldan şarampole yuvarlandı. Ters dönerek nehire uçana otomobili gören olmadı. Öğle saatlerinde nehir kenarına balık tutmak için gidenler çevrede bir araca ait ön cam ve parçalar görerek polis ekipleri haber verdi.

Edirne Sivil Savunma ve Arama Kurtarma (EDAK) ekipleri botlarla suda bir süre arama yaptıktan sonra cipin ters olarak nehrin içinde olduğu belirledi. Set boyundaki yol üzerine gelen vincin sarkıttığı halatları cipe bağlayan kurtarma ekiplerin çalışmaları yaklaşık 3 saat sürdü.

CİP NEHİRDEN VİNÇLE ÇIKARILDI

Daha sonra vinç yardımıyla nehirden çıkarılan cipin içerisinden Kudret Nalçakan ve Şükrü Algur’un cesetleri çıkarıldı. Edirne Posta Güvercinleri Sevenler ve Yetiştirenler Derneği Başkanı olan ve kuş sevgisiyle tanınan Nalçakan ve Algur’un yakınları acı haberin ardından gözyaşları döktü.

DÜN GECEDEN BERİ HABER ALINAMIYORDU

Polisin yaptığı incelemede 2 çocuk babası olan Kudret Nalçakan’ın gece yarısı telefon ile eşini aradığını ve daha sonra bir daha haber alınamadığını belirledi. Algur ve Nalçakan’ın cesetleri yapılan ilk incelemenin ardından Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

EÖ(LK/SSA)