Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına giren Edirne’de, kar yağışı sabaha karşı etkisini kaybetti. Ancak yağmur ve ardından etkili olan kar yağışı sonrası Tunca Nehri’nin debisi 109.4 metreküp saniyeye ulaşarak yatağından çıktı. Taşkın nedeniyle Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi alanı sular altında kaldı. Bölgeye geçişi sağlayan Fatih ve Kanuni köprüleri, trafiğe kapatıldı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece olduğu kentte, süs havuzları da buz tutu.

'TEHDİT YOK'

Taşkınlara karşı her türlü önlemin alındığnı açıklayan Edirne Valisi Gökhan Sözer, "Bölgemizde şu an riskli bir durum yok. Sadece nehrin dar olan yataklarından su çıkış yaptı. Taşkın sadece Sarayiçi bölgesinde yer yer gözleniyor. Şu an herhangi tehdit yok" dedi.

KAPIKULE VE HAMZABEYLİ’DEN TIR’LARIN GEÇİŞİNE İZİN YOK

Bulgaristan'da da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanan sıkıntı üzerine Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı, Kapıkule Sınır Kapısı’nın karşısındaki Kaptan Andreova ile Hamzabeyli Sınır Kapısı’nın karşı tarafındaki Lesova Sınır Kapılarını TIR'ların giriş ve çıkışına kapattı. Otomobillerin geçişlerine izin veriliyor. Avrupa ülkelerine ihracat ürünlerini taşımak için Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen TIR sürücüleri, Türk tarafındaki yurt dışına çıkış işlemlerini tamamladıktan sonra gümrük sahası içinde Bulgar yetkililerinin ulaşıma izin vermesi için bekliyor. İşlemlerin yapılmaması nedeniyle Kapıkule’de 4, Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise 1.5 kilometre TIR kuyruğu oluştu. Bulgaristan tarafında da uzun TIR kuyruklarının olduğu öğrenildi.

Edirne Vali Yardımcısı ve Kapıkule Mülki İdari Amiri Nedim Özırmak, Bulgaristan'da etkili olan kar yağışı nedeniyle iki sınır kapısında da TIR'ların geçişişine izin verilmediğini söyledi. Özırmak, "Dün saat 15.00'den bu yana Bulgaristan tarafındaki kar yağışı nedeniyle TIR'lar giriş ve çıkış yapamıyor. Bizden kaynaklanan bir sorun yok. Biz işlemleri yapıyoruz. Bulgar yetkililer almadığı için işlemleri biten TIR'lar Türk gümrük sahası içinde bekliyor. Bugün akşama doğru giriş ve çıkışların tekrar başlayacağını umuyoruz" diye konuştu.

KIRKLARELİ'NDE 37 KÖY YOLU KAPALI

Kırklareli’nde dün gece başlayan kar yağışı ise sabaha karşı etkisini kaybetti. Kar yağışı nedeniyle Kırklareli merkez ilçeye bağlı 7, Demirköy’de 12, Kofçaz’da 15 ve Vize İlçesi'nde 3 olmak üzere toplam 37 köy yolu ulaşıma kapandı. Kırklareli İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Sabah Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde başlayan kar yağışı ise aralıklarla devam ediyor. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Çorlu’da 20 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Tekirdağ kent merkezinde ise gece aralıklarla yağan kar yağşı etkisini yitirdi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, bugün Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da kar yağışının beklendiğini bildirdi.



FK(LK/BT)