Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü törenlerine katılan Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Serdar Dülger, bağlı birlikler ve beraber çalıştıkları mülki makamları ziyaret etmek için kentte kaldı. Tümamiral Dülger, bugün ilk ziyaretini Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'ya yaptı. Ziyarette konuşan Tümamiral Dülger, "Biz, İçişleri Bakanlığı’na bağlı kuruluşlardan biri olarak, denize kıyısı olan 26 valilik ile yakın temaslar içerisindeyiz. Görevimiz nedeniyle de zaten bu makamla çok yakın olmamız gerekiyor" dedi.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna “Sezon yine yaklaşıyor. Trolcülerle, daha doğrusu yasa dışı faaliyet gösterenlerle mücadele konusundaki azim ve kararlılığımız bu sene de devam edecek. Buradaki çalışma arkadaşlarımızla yine bu işin peşini bırakmayacağız. Denizlerimizde kanunlara uygun avlanma takip noktasında yine elimizden gelen gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

"KAÇAK GÖÇMEN SAYISI AZALDI"

Bir basın mensubunun sorusu üzerine Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Serdar Dülger, "Kaçak göçmen sayısında çok büyük oranda azalma var. Bu azalmanın çeşitli etkileri var. Özellikle yoğun kaçak göçün yapıldığı bölgelerde devam eden 24 saat süreli faaliyetimiz, ayrıca geçiş noktası olarak değerlendirilen noktalardaki yoğunluklu faaliyetlerimiz bu sayının azalmasında yardımcı olmuştur. Ama kaçak göçün daha çok deniz yolundan kara sınırına kaydığı gibi bir izlenim var. Kaçak göçmen sayısının azalmasında Avrupa'daki ekonomik krizin etkileri de var" ifadelerini kullandı.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Tümamiral Dülger'e Seyit Onbaşı'nın top mermisini kaldırırken fotoğrafının bulunduğu tablo ile 1915 Çanakkale Mecmuası kitabı hediye etti. Dülger de Vali Tuna'ya, Sahil Güvenlik Komutanlığı madalyonunu verdi.



BG(İÖ/SS)