Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, 'Doğal Alabalık Üretilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması' projesi kapsamında Trabzon’un Maçka İlçesi’ndeki Altındere Alabalık Yetiştirme ve Üretme İstasyonu'nda üretilen kırmızı benekli alabalık yavruları Fırtına Deresine bırakıldı. Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Çamlıhemşin Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek, Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12’nci Bölge Müdürü Mustafa Bulut, AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar ile davetlilerin katılıdığı etkinlik sırasında tulumla seslendirilen yöresel ezgilerle yavru alabalıklar dereye bırakıldı, ardından da vatandaşlar horon oynayarak kutlama yaptı.

2013 YILINDA 3 MİLYON YAVRU ALABALIK ÜRETİLECEK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12’nci Bölge Müdürü Mustafa Bulut, bilinçsiz ve aşırı avlanma sonucu nesilleri tehlike altına giren kırmızı benekli alabalıkların çoğaltılması amacıyla 2005 yılında başlattıkları çalışmanın sürdüğünü belirterek şunları söyledi:

"Proje kapsamında Fırtına Deresi ve kollarına 7 bin, Çağlayan Deresi ve kollarına 22 bin  olmak üzere 29 bin yavru alabalık salındı. Proje ile doğal alabalık üretimi ile orman içi su kaynaklarındaki alabalık popülasyonu optimum düzeye ulaşacak. Bozulan alabalık habitatlarının iyileştirilmesi sonucunda amatör ve sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi ile orman köylüsünün sosyoekonomik yönden kalkındırılması amaçlanmaktadır."

Bulut, 2013 yılı hedeflerinin 3 milyon yavruyu üreterek orman içi sulara bırakmak olduğunu sözlerine ekledi.