Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dernekleri Federasyonu (TUHADFED) Başkanı Zübeyde Teker, Öcalan'ın çağrısı üzerine açlık grevinde bulunan tututlu ve hükümlülerin açıklama yaparak, bugün itibariyle açlık grevlerine son verdiklerini söyledi. Teker, bundan sonra açlık grevi sırasında kritik duruma gelenlerin tedavileri için girişimlerde bulunacaklarını ve bunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan İmralı Adası'na gitti. Mehmet Öcalan'ın verdiği bilgilere göre Abdullah Öcalan, "Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler" dedi.

DİHA'nın haberine göre Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı Adası'na giderek Abdullah Öcalan ile görüştü.

Öcalan adadan dönüşünde yaptığı görüşmeye ilişkin, şu bilgileri verdi: "Ben bugün İmralı Cezaevi'nde kalan ağabeyim Sayın Abdullah Öcalan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdim. Kendisi açlık grevlerine ilişkin yaptığı çağrıyı zaman kaybetmeden kamuoyuyla paylaşmamı istedi. Ağabeyimin çağrısı şöyle: 'Açlık grevine girenler dışarıdakilerin yapması gereken işi ve sorumluluğu kendi üzerlerine almışlardır. Dışarıdakiler, kendi görev ve sorumluluklarını zaten zor şartlarda olan, hasta olan, dört duvar arasındaki tutsaklara yüklemesinler. Açlık grevi eylem tarzı olarak genel itibariyle doğru bulmamakla birlikte, açlık grevleri yapılacaksa bile içeridekilerin değil dışarısının yapması gerekir. Açlık grevi eylemi çok anlamlıdır. Bu eylem yerini bulmuş ve amacına ulaşmıştır. Hiçbir tereddütte kalmadan, bir an önce açlık grevine son versinler. Buradan açlık grevindeki herkese özellikle birinci ve ikinci gruptakilere tek tek selamlarımı söylüyorum."

DİYARBAKIR'DA POLİSTEN 'ÖCALAN KONUŞTU' ANONSU

Bu arada, Diyarbakır'da günboyu süren kepenk kapama ve gösterilerin ardından, İmralı ile yapılan görüşmenin basına yansıması ardından polisler Bağlar ilçesinde halen yer yer ateş yakan ve gösteri yapan gruplara yönelik anons yaptı.

Zırhlı polis araçlarından semt ve mahalle girişlerinde anons yapan polisler, "Abdullah Öcalan açlık grevlerini sona erdirin demiş. Eylemlerinize son verin" diye uyarı yaptı. (anf