Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde açıklama yapan Aysel Tuğluk açlık grevleri ile ilgili olarak Abdullah Öcalan'ın 'açlık grevlerini sonlandırın' çağrısını tutuklulara ilettiklerini belirtti. Tuğluk, tutuklu açlık grevcilerinin, açlık grevi için gelen mesajın İmralı'dan Abdullah Öcalan'dan geldiği için, bu çağrıyı dikkate alacaklarını belirtiğini söyledi.

'AN İTİBARİYLE AÇLIK GREVLERİ HENÜZ SON BULMAMIŞTIR'

Tuğluk, "açlık grevlerinin bu akşam itibariyle bitmiş olduğunu söyleyemeyiz, tutuklular kararını yarın bildirecekler" dedi.  "An itibariyle açlık grevlerinin son bulduğunu söyleyemeyeceğini" söyleyen Tuğluk, bu açıklamayla beraber açlık grevinin sonlanacağı konusunda ümitli olduğunu belirtti.

'ÖCALAN'IN KOŞULLARI İYİLEŞENE KADAR MÜCADELE HER ALANDA DEVAM EDECEKTİR'

Tuğluk açıklamasına şöyle devam etti:

"Biz ne kazandıysak direnerek ve mücadele ederek kazandık. Bundan sonra da direnişimiz devam edecektir. Belki bundan sonra arkadaşımızın omuzunda olan o yükü bizler devralacağız.Sayın Öcalan'la müzakere koşulları sağlanıncaya kadar bu mücadele her alanda devam ettirilecektir."

"Dışarıdaki açlık grevi son bulacak mı?" sorusuna da cevap veren Tuğluk, "içeridekiler açlık grevini sonlandırırsa, dışarıdakiler de açlık grevini sonlandıracaktır," dedi. imc