Fuarın tanıtım toplantıya Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Tarsus Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü ve diğer yöneticiler katıldı. Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, manken Tuğba Özay'ın da katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, 30 yılı aşkın yapılan üzüm festivali tecrübesinin ardından Tarsus'ta bu yıl ilk kez böyle bir etkinliğin yapılacağını söyledi.

Toplantısında tüm ilgiyi üzerine çeken Tuğbay Özay, "Güneş artık Tarsus'tan doğacak. Tarsus tarım yönünden çok büyük gelişme kaydetmiş. Ağustos ayında çıkması beklenen üzüm bugün soframızda. Karpuz keza öyle. Gerçekten çok şaşırdım ve gurur duydum. Tarsus büyük bir kent. Önümüzdeki günlerde içinde golf sahalarının da olacağı Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi'ne dünyanın her yanından turist gelecek. Ayrıca Tarsus'a yapılacak Çukurova Havaalanı bölgeye büyük katkı sağlayacak. Bu Fuara Tarsus Tuğbalı Tarım, Turizm ve tanıtım Fuarı adını koymamız gerek" diye konuştu.

Özay, kendine ikram edilen üzümleri gösterirken kucağına verilen karpuzu kaldırmakta zorlandı. Üzüm ve karpuzla poz veren Özay, daha sonra bir traktörün direksiyonuna geçti.