Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen sergi açılışına Vali Sebahattin Öztürk, Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak, rektör yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, bölge illerden gelen öğrenci ve öğretmenler katıldı. Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Kars, Rize ve Trabzon'dan 525 proje arasından seçilen 90 araştırma, 3 gün boyunca sergilenecek. Bilgisayar, biyoloji, coğrafya, fizik, kimya, matematik, sosyoloji ve tarih dallarındaki araştırmalar arasından en iyiler TUBİTAK tarafından seçilecek.

Rize TOBB Fen Lisesinden Bircan Kasap ve Kübra Kar'ın hazırladığı 'Kızılağaç üzerinde yetişen kokulu üzüm daha mı tatlı oluyor?' projesi dikkat çekti. Öğrenciler yörede kızılağaç üzerinde yetişen kokulu üzümün tat ve lezzetinin diğer üzümlere göre çok daha farklı olduğunu belirterek, "Kızılağaç'ta yetişen kokulu üzümün, görünüş, renk, aroma, sululuk ve tat açısından tercih edileceği kanaatine vardık. Ayrıca imkanlarımız çerçevesinde yaptığımız aratırmalara göre kızılağacın çağın hastalığı olan kanseri yenmeye yardımcı olacağını umuyoruz. Uzmanlar, detaylı bir araştırma yaparsa Kızılağaç sayesinde belki kansere çare bulunur" diye konuştu.

Erzurum'daki Nevzat Karabağ Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Tuğçe Zeynep Tanın ise 'Erzurum Barosunun muhafazakarlık algısı' konusunda araştırma yaptı. Lise 11'inci sınıf öğrencisi Tuğçe Zeynep Tanın "Erzurum barosuna kayıtlı avukatların zihin dünyalarında oluşturdukları yapının muhafazakarlık bölümü incelemek için bir anket yaptık. Sonuç olarak avukatlara göre 'muhafazakarlık', dini değil milli değerlere göre ortaya çıkıyor" dedi



NÖ(KS/İD)