Olay, merkez Çukurova İlçesi'ne bağlı Şambayadı Mahallesi'nde geçen 29 Nisan'da meydana geldi. Tahsin Can Bulat, lise son sınıf öğrencisi Tuba Genç'e aşık oldu. Bulat, kızın ailesinin karşı çıkması üzerine evlenmek amacıyla Genç'i kaçırdı. Ailelerin araya girmesi üzerine kız ailesine teslim edildi. Tahsin Can Bulat, Şehit Bahattin Kalaycı İlköğretim Okulu bahçesinde konuşmak için buluştuğu Tuba Genç'i boğazını sıkarak öldürdü. Bulat, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tahsin Can Bulat hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Savcılıktaki ifadesinde, "Biz seninle evlenemeyiz, beni öldür' dedi. Bunun üzerine ellerimle boğazını sıkarak öldürdüm" diyen Bulat, duruşmada Tuba'yı nasıl öldürdüğünü hatırlamadığını söyledi. Avukatının talebi üzerine gönderildiği İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor verildiği belirtilen Tahsin Can Bulat, savunmasında Tuba Genç ile yaklaşık 2 yıldan beri arkadaş olduklarını belirterek, "Sakarya'ya kaçmıştık. Hamile olduğunu söyleyince nikah işlemleri başlattık. Ancak annesinin çağırdığını söyleyip Adana'ya döndü. Bir süre sonra ben de döndüm. Karşılaştığımızda bebeği aldırdıklarını söyledi. Olay günü buluştuk. Bebek konusunu sordum. 'Keyfimin kahyası mısın? Sen yokken başkası ile arkadaşlık yaptım' dedi. Gerisini hatırlamıyorum. O benim her şeyimdi" dedi. Tuba'nın annesi Teslime Genç, sanığın yalan söylediğini belirterek şikayetçi olduklarını söyledi.

Tanık olarak dinlenen Tuba Genç'in dayısı Mehmet Adıgüzel de sanığın yeğenini kandırdığını ileri sürdü. Adıgüzel, "Yeğenim bazı gerçekleri görsün ve kendi rızasıyla bu işten vazgeçsin diye olaydan 3 ay kadar önce sanığın evine gittik. Oğlanın babası 'Bu iş olmaz. Benim oğlumdan hiçbir şey olmaz. Benim oğlum adam değil, ev geçindiremez. Gitse bir yerde ölse dönüp bakmam. Kızınızı istemiyorum' dedi. Biz de zaten olmasını istemiyorduk. Yeğenim vazgeçmeye çalışıyordu. Ama sanık tekrar kandırmış" diye konuştu.

Duruşma öncesi ve sonrası adliye önünde, ölen kızın ailesiyle birlikte basın açıklaması yapan ve kendilerini Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak tanıtan grubun davaya katılma talebini mahkeme heyeti, olaydan dolayı zarar görmedikleri gerekçesiyle kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki gizli tanığın dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.