Yangın, saat 06.00 sıralarında 'Toprak Dede' olarak tanınan Mehmet Ziya Görgün'ün, Kestel Beldesi'ndeki tropikal meyve bahçesinde çıktı. Elektrik tellerinden çıkan kıvılcım sonucu başlayan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyürken, alevler Görgün'e ait 2 katlı eve de sıçradı. Yangında 25 yılda yetiştirilen Hint ayvasının yanı sıra, longan (kedi gözü), rambutan, mango, ananas, passiflora, pepino, papaya, altın çilek, tamarillo, karambola, kamkat ve kahve gibi yaklaşık 50 çeşit tropikal meyve ağacı kül oldu.

Yaklaşık 8 dönüm meyve bahçesinin zarar gördüğü yangında, Görgün'e ait otomobil, çim biçme makinesi, birçok elektronik alet, bahçe ve ev eşyası kül oldu. Bahçedeki yangında, Görgün'ün komşusuna ait çok sayıda kovan da yandı, arılar telef oldu. Bölgedeki itfaiye ekipleri, Gazipaşa'daki orman yangınına müdahale ettiği için yangına müdahale etmekte gecikti.

Yaklaşık 60 yıldır tarımla uğraşan Mehmet Ziya Görgün, yangını komşularının kendisine haber verdiğini söyledi. Dışarı çıktığında alevlerin bahçeyi tamamen sardığını gördüğünü belirten Görgün, "Bahçeden geçen elektrik telleri yere çok yakın. Ağaçların dallarına temas ediyor. Rüzgarın etkisiyle teller birbirine değince kıvılcım çıkmış. Çıkan kıvılcımlar da yaprakları tutuşturmuş. Yetkililerden 3- 4 kez elektrik tellerini yukarıya kaldırmalarını istedim, ama kaldırmadılar. Memlekette ismi duyulmayan tropikal meyveler bahçemde vardı. Hepsi yok oldu" dedi.