Troia Festivali yürüyüşüne, hepsi CHP'li olan Çanakkale milletvekilleri Serdar Soydan ve Ali Sarıbaş ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın da katıldı. 49'ncu Uluslararası Troia Festivali kapsamında 5 gün boyunca gösteriler yapmak üzere Hindistan, Sırbistan, Bosna Hersek ve Gürcistan'dan gelen halk gösterileri ekipleri geleneksel kıyafetleriyle korteji renklendirdi. Çanakkale Belediyesi önünden başlayan yürüyüş Demircioğlu Caddesi ve İskele Meydanını takiben kordon boyundaki Troia Atı önünde sona erdi.

Festival için Hindistan, Sırbistan, Bosna Hersek ve Gürcistan'dan gelen halk oyunları ekipleri ile Çanakkale Belediyespor ile Sur Belediyesi Halk Oyunları Çocuk Ekibi kordon boyundaki Çağlar Kaynak Basket Sahasında gösteriler sundu.

Troia Festivali'nin resmi açılış töreni ise yarın akşam saat 21.30'da Troia Ören Yeri'ndeki 5 bin yıllık Odeon'da gerçekleşecek. Homeros Bilim Kültür Sanat Ödülü Kardeş Türküler müzik grubuna verilecek. Ödülü alacak olan Kardeş Türküler, Odeon'da mini bir konser verecek. Aynı saatte kent merkezinde Cumhuriyet Meydanı'nda ise Grup Ezgi konseri gerçekleşecek.

Festival 13 Ağustos Pazartesi gününe kadar çeşitli etkinliklerle sürecek.