Geçen Ocak ayında başlayıp toplam 7 ayaktan oluşan yarışlara çeşitli sınıflarda 70 tekne ve 400 yelkenci katıldı. Genel klasmanda birinci olan Flying Box- Lemon Arkas'ın ardından X-Machine teknesiyle Şenkar Öztüzün ve ekibi ikinci olurken, Matrix'le yarışan Orhan Gorbon ve ekibi üçüncü sırayı aldı.

Ödül töreni The Marmara Otel'in tenis kortunda düzenlendi. Dereceye girenlere ödülleri BAYK Komodoru Ömer Karacalar, The Marmara Bölge Genel Müdürü Uygar Koçaş, TEB Özel Bankacılık Grup Direktörü Banu Taşkın tarafından verildi. Eğlencenin doruğa çıktığı ödül töreninde X-Machine teknesiyle yarışan oyuncu Zeynep Beşerler de kupa kazanmanın sevincini yaşadı. Pamir Sezener birincilik sevincini, ekibinin üzerine şampanya patlatarak gösterdi.

'HER YIL İLGİ ARTIYOR'

Trofenin yıllar geçtikçe daha da fazla sayıda tekneye ulaştığını belirten BAYK Komodoru Ömer Karacalar, "Bundan 11 yıl önce 11 tekneyle başladığımız yarışlara ilgi her yıl artıyor. Her yıl eğlenceli trofeler geçirmeye devam ediyoruz. Bu yıl 18 yaş altı yelkencilerimiz de bizlerle oldu. Genç yelkencilerimizle önümüzdeki yıl daha da geniş katılımlı bir trofe geçireceğiz" dedi.



SŞ(AÖ/COŞ)