CHP ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden oluşan bir grup,  saat 13.00’de Haydarpaşa Garı’nın önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de katılarak destek verdi. “Haydapaşa Halkındır Satılamaz” sloganları atan grup, alkışlarla tren seferlerinin kaldırılmasını protesto etti. BTS (Birleşik Taşımacılık Sendikası) ve Halkevleri'nin de destek verdiği eylemde, basın açıklamasını okuyan Kadıköy CHP İlçe Başkanı Necati Ekşi, “Haydarpaşa garı misyonunu kaybetme durumuyla karşı karşıyadır. Tarihi gar son birkaç yılda ağır darbeler aldı ve son darbe vurulmak üzeredir. Hızlı tren için Demiryolları tadilatı gerekçesiyle kapatma tehdidiyle karşı karşıyadır. Asıl amaç hızlı tren yapılmasından ziyade garın sermaye gruplarına satılması açık açık ortadadır” diye konuştu.


CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de  “Uzun zamandır Haydarpaşa’nın yok edilmesiyle ilgili planı  yürürlüğe koyan AKP önce son derece yetersiz, bu konuda ruhsatı olmayan firmaya çatı imalatı yaptırmış maalesef bu çatı yanmıştır. Ardından Haydarpaşa imar planı yapılarak yerleşime açılmak için Büyükşehir Belediyesinden geçirilmiştir. Haydarpaşa otel yapılıp etrafı rezidanslarla döşenecektir. Buradaki en büyük sorun şudur. Günlük 20 bin kişi ucuz ve güvenli seyahatten yararlanıyordu. Bunların önü tamamen kesildi. Bizim talebimiz şuydu tek hat açık kalsın tek hat yapılsın. Vatandaşlarımızı hızlı tren diye kandırıyorlar” dedi.


Öğüt ayrıca depremde en güvenli yolun demiryolu olduğunu, demiryolunun kapatılmasıyla deprem durumunda İstanbul’un diğer sınır illerle irtibatının kesileceğini ileri sürdü.


Basın açıklamasının ardından ellerinde pankartlar bulunan grup, sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

 


MAE (MK) (FOTOĞRAF)