Denizköşkler Mahallesi’nde, oturdukları sitenin “Travesti Sitesi” olarak anılmaya başlandığını belirten site sakinleri ile çevredeki binalarda oturanlar akşam saat 22.30’da sitenin arka bahçesinde toplandı. Ellerinde “Fuhuşa hayır” yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 50 kişilik grup, yanlarında getirdikleri meşaleleri yakıp, düdük çalarak tepkilerini dile getirdi. Sitede oturan travestiler de alarm sistemlerini devreye sokarak eyleme tepki gösterdi. Oturdukları sitede travestilerin site sakinlerini tehdit ettiklerini ve can güvenlikleri olmadığı, travestilerden istediğini alamayan kişilerin rast gele kapı çalıp karşılarına çıkan kadınlara sarkıntılık yaptıklarını için eylem yaptılar.


Travestilerin fuhuşu durdurmasını isteyen Hürriyet Aydın, “Bu eylemi iddia edildiği gibi ben başlatmadım. Bu sitemizin ayıbıdır. Burada koca siteden 5 kişi bile yok, korkularından aşağı inemiyorlar. Ben insan gibi yaşamak istiyorum. Gecede 5 sefer uykudan uyanıyorum. Travestilerden istediğini alamayan kişiler, su saatlerini veya su borularını patlatıyor. Bunları dışarıdan gelen ne olduğu belirsiz insanlar yapıyor. Çünkü o insanlar travestilere para verip karşılığını alamayınca öfkelerini bu şekilde dindirmeye çalışıyor.” dedi.


ÇOCUKLARIMIZ OKULA GİDERKEN AHLAKSZ TEKLİF ALIYOR

Adnan Anıl isimli bir mahalle sakini de “12-13 yıldır travestiler buradan gönderilemiyor. Tüm dünyada herkesin cinsel tercihlerini yaşadığı bazı yerler vardır. Bunlar da gidip öyle yerlerde ilişki kursunlar. Bu sorunu çözmek bizim değil, polisin, savcıların yani devletin işidir” dedi.  Mahalle sakinleri protestolarını pazartesi gününden beri yaptıklarını belirterek, sorunlarına yetkililer tarafından çözüm bulunana kadar devam edeceklerini söyleyerek, olaysız bir şekilde dağıldı.

SK (ET) (FOTOĞRAF)