TRAVESTİYİ 'ÖLÜMLE TEHDİT' İDDİASI

Kocasını kıskançlığı ile tanınan ve bu nedenle bir kez intihara kalkışan Öykü Evren Özen, bir süre önce eşinin kendisini, 'Begüm' takma adlı travesti Ali Nizam Korkmaz ile aldattığını öğrenince çılgına döndü. İddiaya göre evine gittiği Korkmaz'dan, Bursa'yı terk etmesini isteyen Özen, bunda başarılı olamayınca Korkmaz'ı bu kez "Bana haftada 500 TL olmak şartıyla 5 bin TL vereceksin. Sonra da Bursa'yı terk edeceksin" diyerek ölümle tehdit etti.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Hakkında benzer suçtan bir çok dava açılan Öykü Evren Özen'den korkan Ali Nizam Korkmaz, Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu.

Savcılık soruşturması sonunda, hakkında Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Nitelikli yağmaya teşebbüs' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz sanık Öykü Özen, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada üzerine atılan suçlamaları kabul etmeyen Özen, "Begüm'ü 2 yıldır tanırım. 6 aydır da konuşmuyoruz. Kesinlikle kendisinin evine gitmedim. Beraatime karar verilmesini istiyorum" dedi.

'PARA İSTEYİP TEHDİT ETTİ'

Duruşmaya müşteki olarak katılan travesti Koırkam ise, Öykü Evren Özen ile son 6 aydır konuşmadıklarını doğrulayarak şöyle dedi:

"Öykü, eşiyle ilişkim olduğunu öne sürerek benden nefret duymaya başladı. Benden Bursa'yı terk etmemi istiyordu. Olay günü evime bir kez daha gelip bu kez, 'Sadece Bursa'yı terk etmeyeceksin. Bana 5 bin TL para vereceksin. Bu parayı haftada 500'er TL olarak ödeyebilirsin. Sonra da bu şehirden gideceksin' dedi. Çok korktum. Başıma bir olay gelirse bunun tek sorumlusu kendisidir."

Mahkeme heyeti, Öykü Evren Özen'in delil yetersizliğinden beraatine karar verdi.

SB(FK/COŞ)