Bursa'da bankadan çektiği kredi ile ameliyat olup cinsiyet değiştiren, daha sonra 'Pembe nüfus cüzdanı' alarak 2007 yılında Mehmet Özen ile evlenen, kısa adı 'Gökkuşağı' olan Travestileri Transseksüelleri Gayleri Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği Başkanı Öykü Evren'in mutluluğu uzun sürmedi. Geçen yılın Nisan ayında kendisini aldattığını düşündüğü eşi Mehmet Özen'e kızıp intihar girişiminde bulunan Öykü Evren Özen, Temmuz ayında da kendisini travesti arkadaşı 'Begüm' takma adlı Ali N.K. ile aldatan eşinden şiddet gördüğünü öne sürüp savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Hakkında Bursa 6’ncı Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten yaralama' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Mehmet Özen'in yargılanmasına başlandı. Tutuksuz sanık Özen'in gelmediği duruşmaya katılan Öykü Evren Özen, şunları anlattı:

"Onun ile birlikte 5 yılı evli olmak üzere 16 yıllık beraberliğimiz var. Bana son zamanlarda sürekli şiddet uyguladı. Kafama bardak ile vurduğu zamanlar oldu. Canımı evden kaçarak kurtardığım geceler yaşadım. Açtığımız boşanma davasının görüldüğü 1’inci Aile Mahkemesi, ayrılmayı istediğim eşimin '6 ay süreyle evden uzaklaştırılmasına karar verdi. Buna rağmen tehditler aldığım için çağrı üzerine gelen polisler tarafından korunuyorum. Şu anda Adliye Sarayı'na da polis ile geldim. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum."

Mahkeme heyeti eksik evrakların beklenmesi için duruşmayı erteledi.



SB(FK/İD)