Trakya Üniversitesi’nde 8 yıllık görevinin ardından yasa gereği seçimlere girmeyen Rektör Prof. Dr. Enver Duran, koltuğunu yerine atanan Prof. Dr. Yener Yörük’e devretti. Rektörlük makamındaki devir-teslimin ardından tören Balkan Yerleşkesi Kongre Merkezi’nde devam etti. Törene son kararnameyle merkeze alınan Edirne Valisi Gökhan Sözer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, CHP Edirne Milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli ile çevre illerden gelen çok sayıda akademisyen katıldı.

Trakya Üniversitesi’nde 40 bin kişilik bir ailesinin bir bireyi olarak çalışmaktan dolayı çok gururlu olduğunu ifade eden 6 ve 7’inc dönem Rektörü Prof. Dr. Enver Duran şunları söyledi:

“Görevim esnasında akademik irade, ekonomik irade ve idari irade bir sinerji içerisinde, birbirini potansiyalize ederek Trakya Üniversitesi’ni ve beni desteklediler. Ortaya çıkan somut ve soyut eserler meydanda. Bu eserlerin üretilmesinde emeği geçen herkese huzurlarınızda şükranlarımı sunarım. Özverili çalışma isteyen rektörlük görevimde beni her aşamada destekleyen aileme ve özellikle çalışmalarıma güç katan ve beni sevgisiyle yüreklendiren sevgili eşim Mine Duran’a huzurlarınızda teşekkür ederim. Yüksek huzurlarınızda, 2 dönem, 8 yıldır sürdürdüğüm rektörlük görevimi, uzun yıllardan beri tanıdığım meslektaşım, çalışma arkadaşım, başarılı bir doktor olan, Trakya Üniversitesini daha iyi bir yere taşıyacağından hiç kuşku duymadığım Prof.Dr. Yener Yörük’e teslim etmenin onurunu yaşamaktayım”

Prof. Dr. Duran, konuşmasının ardından yeni Rektör, Prof. Dr. Yener Yörük’e rektörlük cübbesini giydirerek yeni görevinde başarılar diledi. Prof. Dr. Yener Yörük ise daha önce yapılan yanlışlardan ders alarak hem çalışanların, hem de kamuoyu nezrinde yıpranmış izlemeni veren eksik ve kusurları iyileştirmeye yönelik idari ve akademik önlemleri bir an önce almaları gerektiğini söyledi.

Yapılan devir-teslim törenin ardından Trakya Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Yener, eşiyle birlikte tebrikleri kabul etti.



EÖ(LK/ESM)